Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

≈1 Pe 1·8–9. 1Pe 1·9 Naše vírazáchrana duší. Záchrana z čeho? Z hříchu ze smrti. Jak tedy té víry dosáhnout? – Jak se stát věřícím?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "≈1 Pe 1·8–9. 1Pe 1·9 Naše vírazáchrana duší. Záchrana z čeho? Z hříchu ze smrti. Jak tedy té víry dosáhnout? – Jak se stát věřícím?"— Transkript prezentace:

1 ≈1 Pe 1·8–9

2 1Pe 1·9 Naše vírazáchrana duší. Záchrana z čeho? Z hříchu ze smrti. Jak tedy té víry dosáhnout? – Jak se stát věřícím?

3

4 Jak se stát: Z šimpanze člověkem: Ne se jako člověk chovat. Nejde to – buď jsem se narodil jako šimpanz, nebo jako člověk. Z nevěřícího věřícím: Ne se jako věřící chovat. Nejde to – leda se úplně znova narodit.

5 Jak se narodit znova: Bože, za svůj hřích si zasloužím jen smrt. Odpusť mi ho, nechci ho už. Věřím, že jsi zemřel místo mě a že jsi vstal z mrtvých. Odevzdávám se ti, chci žít pro tebe.

6 Ani když ho napadají pochybnosti, ani když prochází pokušením, ani když ho napadají lži, ani když (z)hřeší. (člověka) (šimpanz) Zsevěřícíhonevěřícínestane: (Stejně jako se z hříšníka nemohl stát křesťan ničím jiným než zcela zásadní změnou – narozením, ani z křesťana se nemůže stát odpadlík ničím jiným než zcela zásadní změnou – smrtí.

7 1J 5·1a Každý, kdo věří, že Ježíš je Kristus, je zrozen z Boha.


Stáhnout ppt "≈1 Pe 1·8–9. 1Pe 1·9 Naše vírazáchrana duší. Záchrana z čeho? Z hříchu ze smrti. Jak tedy té víry dosáhnout? – Jak se stát věřícím?"

Podobné prezentace


Reklamy Google