Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Gimp se představuje První pohled…. GIMP 1.Je to v podstatě Photoshop zdarma, ale tím není myšleno „pro chudé…“ 2.Oproti Photoshopu má GIMPík několik omezení:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Gimp se představuje První pohled…. GIMP 1.Je to v podstatě Photoshop zdarma, ale tím není myšleno „pro chudé…“ 2.Oproti Photoshopu má GIMPík několik omezení:"— Transkript prezentace:

1 Gimp se představuje První pohled…

2 GIMP 1.Je to v podstatě Photoshop zdarma, ale tím není myšleno „pro chudé…“ 2.Oproti Photoshopu má GIMPík několik omezení: v profi tisku, zatím neumí pracovat v barevné hloubce 16 bitů na kanál, ale jistě to nebude dlouho trvat. 3.GIMP je svobodná platforma tvůrců, kteří jej rozšiřují, obohacují…uvidíte sami.

3

4 GIMP 2.8.4 Námi užívaná verze, která umí pracovat v jednom okně (na rozdíl od starších verzí, které novým uživatelům připadaly zpočátku poněkud rozházené). V další části hodiny si popíšeme, co s ním můžeme dělat:

5 široká škála nástrojů (štětec, pero, tužka, rozprašovač, guma, razítko a další), práce s kanály, vrstvami a cestami grafické filtry, dodatečné zásuvné moduly a skripty v dialektu jazyka, práce s grafikou v prostoru,ve stupních šedi nebo barevné paletě plná podpora většiny významných standardních rastrových formátů: PNG, JPG, GIF, TGA, TIFF, BMP aj., plná podpora vlastního formátu XCF a částečná podpora formátu Adobe Photoshopu import vektorových obrázků ve formátu SVG atd…

6 SŠ stavební Teplice © M. Ptáček 2013


Stáhnout ppt "Gimp se představuje První pohled…. GIMP 1.Je to v podstatě Photoshop zdarma, ale tím není myšleno „pro chudé…“ 2.Oproti Photoshopu má GIMPík několik omezení:"

Podobné prezentace


Reklamy Google