Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY"— Transkript prezentace:

1 Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
VY_32_INOVACE_203 Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY Název dle číselného rozsahu: VY_32_INOVACE_203. Autor materiálu: Mgr. Bronislav Budík. Zařazení materiálu: Vzdělávací oblast : Člověk a příroda. Vzdělávací obor : Fyzika. Tematický okruh: Síla – tlaková síla, pohybová energie. Ročník : 7. Metodické pokyny: Jsou uvedeny na jednotlivých listech, u každého cvičení. Datum vytvoření:

2 opakování 1.pololetí 7.ročníku
Kdy se těleso pohybuje? Kdy těleso je v klidu? Co je to pohyb rovnoměrný? Uveď příklad nerovnoměrného pohybu. Jak vypočítáme dráhu  rovnoměrného pohybu?

3 opakování 1.pololetí 7.ročníku
Jak vypočítáme rychlost rovnoměrného pohybu? Jak vypočítáme čas  rovnoměrného pohybu? Jaké jednotky rychlosti znáš? Kolik km/h je 20 m/s. Kolik m/s je 100 km/h.

4 opakování 1.pololetí 7.ročníku
Vypočítej kolik m  ujde chodec za 10 minut při rychlosti 10 km/h. K jakému účelu slouží grafikon? Uveď příklad, kdy se rychlosti sčítají? Uveď příklad, kdy se rychlosti odčítají? Co popisuje síla?

5 opakování 1.pololetí 7.ročníku
Jakou značku a jednotku má síla? Čím je popsána síla? Jaké mohou být účinky síly? Uveď příklad. Jakým přístrojem můžeme měřit sílu? Jak si můžeme znázornit sílu?

6 opakování 1.pololetí 7.ročníku
Jaké vlastnosti má gravitační síla? Jaké vlastnosti má elektrická síla? Jaké vlastnosti má magnetická síla? Co je to tíha tělesa. Jak vypočítáme tíhu tělesa?

7 opakování 1.pololetí 7.ročníku
Vypočítej tíhu tělesa o hmotnosti 300 gramů. Co je to třecí síla? Na jaké dvě složky se rozkládá síla na nakloněné rovině? Popiš I. Newtonův pohybový zákon. Uveď příklad. Co je to setrvačnost, kde se s ní setkáš?

8 opakování 1.pololetí 7.ročníku
Proč se tělesa na Zemi zastavují? Uveď příklad. Co způsobí síla, která působí ve směru  pohybu? Uveď příklad. Která síla se nazývá dostředivá a která odstředivá? Uveď příklad. Popiš II. Newtonův pohybový zákon. Uveď příklad. Popiš III. Newtonův pohybový zákon. Uveď příklad.


Stáhnout ppt "Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY"

Podobné prezentace


Reklamy Google