Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0143 Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0143 Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky."— Transkript prezentace:

1 Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0143 Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblast - témaExcel I Označení materiálu (přílohy)16 Vyhledávací funkce

2 MS Excel I 16 – Vyhledávací funkce

3 Funkce SVYHLEDAT Funkci SVYHLEDAT využijeme v případech, kdy je třeba reagovat na více možných hodnot určité buňky (pro dvě možné hodnoty dobře posloužila funkce KDYŽ). Použití funkce SVYHLEDAT spočívá v triku, kterým si do zvláštní tabulky („prohledávací tabulka“) předem připravíme možné hodnoty vstupní buňky a k nim příslušné výstupní hodnoty. SVYHLEDAT(hledaná vstupní hodnota; umístění prohledávací tabulky; sloupec prohledávací tabulky s výstupní hodnotou)

4 Funkce SVYHLEDAT Příklad: Pro různá zvířata zadaná do buňky B9 zobrazte v buňce D9 jejich charakteristickou činnost (pes-štěká a kouše, kočka-mňouká, koza- mečí, lev-zařve a lehne,... Pro možné hodnoty vstupní buňky B9 (pes, kočka, lev,...) si připravíme prohledávací tabulku s výstupními hodnotami (štěká, mňouká, zařve,...).

5 Funkce SVYHLEDAT Příklad: Zásadní je, že seznam vstupních hodnot je v prvním sloupci prohledávací tabulky, seznam příslušných výstupních hodnot je vpravo od nich!

6 Funkce SVYHLEDAT Příklad: Funkci SVYHLEDAT najdeme v kategorii funkcí „Vyhledávací“


Stáhnout ppt "Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0143 Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky."

Podobné prezentace


Reklamy Google