Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MS EXCEL Funkce =svyhledat.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MS EXCEL Funkce =svyhledat."— Transkript prezentace:

1 MS EXCEL Funkce =svyhledat

2 Úkol Máme databázi mnoha lidí, kterým chceme zaslat dopis. Abychom nemuseli jednotlivé adresy ručně zadávat, vytvoříme si databázi a pomoci funkce svyhledat si práci usnadníme tak, že v případě vypsání čísla do boční buňky nám excel vypíše všechna data do okýnka s adresou.

3 V listu č. 2 si připravíme datovou základnu

4 V listu číslo jedna si nachystáme zadávací buňku a okýnko na adresu

5 Našim úkolem je propojit oba listy tak, aby při zadání číslice do zelené buňky se do okýnka s adresou vypsala adresa. Kterou funkci použijeme ?

6 Funkce SVYHLEDAT vyhledává určitou hodnotou v prvním sloupci v tabulce (číselníku) a vrací hodnotu v jiném sloupci tabulky ve stejném řádku. Syntaxe funkce SVYHLEDAT =SVYHLEDAT(hledat;tabulka;sloupec;typ) Hledat je hodnota nebo odkaz na buňku s údajem, který chceme v číselníku najít. Tabulka je vertikálně orientovaný číselník, kde v prvním sloupci jsou údaje, podle kterých porovnáváme námi hledané údaje. Tabulka musí mít minimálně dva sloupce údajů. Sloupec je číslo sloupce, ve kterém se nachází údaj, který chceme, aby funkce SVYHLEDAT vracela. Musíme zadat číslo sloupce, nikoli adresu sloupce nebo název sloupce v záhlaví tabulky.

7 Postup Do každé buňky, kde chceme patřičný údaj, musíme zadat funkci
=SVYHLEDAT(hledat;tabulka;sloupec;typ) v této podobě: =SVYHLEDAT(buňka, kde zadávám číslo;tabulka na listu 2;sloupec, který řeším)


Stáhnout ppt "MS EXCEL Funkce =svyhledat."

Podobné prezentace


Reklamy Google