Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

GARBO …historie kouzelnické školy… Zachránce lidu Když kdysi dávno vpadli na Pyrenejský poloostrov Římané, kteří si jeho značnou část podmanili, nastaly.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "GARBO …historie kouzelnické školy… Zachránce lidu Když kdysi dávno vpadli na Pyrenejský poloostrov Římané, kteří si jeho značnou část podmanili, nastaly."— Transkript prezentace:

1

2 GARBO …historie kouzelnické školy…

3 Zachránce lidu Když kdysi dávno vpadli na Pyrenejský poloostrov Římané, kteří si jeho značnou část podmanili, nastaly pro mnoho kouzelníků krušné časy. Většina se snažila dobyvatelům uniknout, ovšem bezvýznamně. Až se našel jeden odvážlivec, mladý Líder, který předstoupil před kouzelnický lid v dosud neobsazeném městě Sol, aby je přiměl k přesvědčení, že pokusí-li se o útěk všichni společně, uspějí. A samozřejmě měl pravdu. Za použití nejrozmanitějších kouzel se obyvatelům Solu podařilo dostat až na loď, kterou díky ochraně těch nejstarších a nejzkušenějších bezpečně vypluli na moře. Plavili se několik měsíců, až je postihla krutá bouře, na niž i vyhlášení čarodějové byli krátcí. A tak se stalo, že z těch stovek kouzelníků přežilo jen několik desítek (mezi nimi i Líder), kteří se na nepotopených dřevěných trámech a kusech nábytku doplavili až na opuštěný ostrov, který pojmenovali Salvar.

4 Nový domov Ostrov Salvar byl skutečnou pastvou pro oči. Zvěři i rostlinám se tu vedlo opravdu dobře a vypadalo to, že na tento kus pevniny ještě nikdy žádný člověk nevstoupil. To bylo ideální útočiště pro kouzelníky na útěku, kteří se mermomocí chtěli skrýt před okolním světem. Když se Líder konečně dostal z vody na vysněnou souš, ihned si všiml trosek jejich lodi, která moře zřejmě již omrzela. Takhle ho bůh oceánů, velký Mar, odmění za to, že se snažil zachránit svůj lid? Moře mu vzalo všechno…rodiče, jeho lásku Aracelí a vše, co mu bylo drahé. Vzteky div nepukl. Uvědomil si však, že nemůže přece být jediný, kdo přežil a vydal se své známé hledat. Několik dní a nocí putoval po nekonečných plážích ostrova Salvar. Našel mnoho kouzelníků, ke kterým byl Mar stejně shovívavý, své milované však nikoliv. Nakonec ztratil i tu sebemenší naději a se zachráněnými kouzelníky založil nové město: Inicio. S jejich pomocí skryl celý Salvar před zraky nežádoucími a začal nový život.

5 První rozepře Vše jednou končí, stejně jako život kouzelníka, který se zasloužil o svobodu svého lidu. I po Líderově smrti však život v Inicio poklidně pokračoval. Město se každým rokem rozrůstalo a konečně se zde začali objevovat i rodilí Salvařané. Několik desítek let učili rodiče své potomky, jak kouzlit, a nikdo z nich neměl potřebu, cokoliv měnit. Ale čím bylo město větší, tím více se kouzelníci začali dělit na skupiny. Někteří upřednostňovali život v chudobě, druhým se stala posedlostí krása přírody a jiní chtěli mít všechnu moc i majetek a vládnout ostatním. Když se spory mezi lidmi stupňovaly, rozhodli se někteří z Inicia odejít. A tak začalo budování dalších měst a vesnic, což přispělo k významnému rozvoji země Salvar.

6 Vznik dalších měst BOSQUES Místo: Město se nachází na jihu ostrova v lesích a lukách. Přilehlé vesnice: Flor, Hind, Aves, … Způsob života: Místní obyvatelé se snaží žít v souladu s přírodou. Jejich obydlí jsou pouze z přírodních materiálů a oni sami neubližují v žádném případě rostlinám ani zvěři. Jsou vegetariáni a živí se pouze plody či živočišnými produkty jako mléko, sýr, vejce, … Uctívají bohyni Praderu. GRETEL Místo: Gretel leží ve východní části země. Přilehlé vesnice: Suerte, Vida, Pobreza, … Způsob života: Gretelští jsou velice milí a ochotní. Vítají každého nově příchozího a váží si všeho, co jim jejich bůh Pobre nadělí. V žádném případě nejsou lakomí a když někdo potřebuje pomoc, rádi ho vezmou pod svá ochranná křídla. I když nejsou nejbohatší, žijí velmi šťastně.

7 DINERO Místo: Toto město najdeme v západní části ostrova. Přilehlé vesnice: Rico, Oro, Diamond Způsob života: Obyvatelé města Dinero jsou sebevědomí a úspěšní. Když si něco umanou, vždy toho dosáhnou. Jsou schopni toho hodně obětovat, protože ví, že když budou chtít, vše se jim dvojnásobně vrátí. Nejsou zvyklí se o nic dělit. Bohatství je v tomto městě prioritou a chudí lidé se tu příliš dlouho neohřejí. Město Inicio ležící na severu země se stalo hlavním městem, z kterého ti, kteří zůstali, řídili zbytek Salvaru. Vyrostla zde vysoká reprezentativní budova, kde sídlil jak soud, tak radní a vše, co je ve správné zemi potřeba. Obyvatelé si konečně uvědomili, že bez schopného vedení nebude v Salvaru blahobyt, proto si zvolili, kdo jim bude vládnout. Los padl na moudrého Sabia, který se toho rád ujal.

8 Sabiova reforma Starý Sabio byl skutečně moudrý muž. Sepsal mnoho zákonů, jež v Salvaru platí dodnes a rozsoudil spravedlivě tolik sporů, jako nikdo, koho ostrov pamatuje. A byl to on, kdo položil základní kámen hradu Garbo, v němž měla sídlit první škola magie. Nelíbilo se mu, že se děti mají učit kouzlit od svých rodičů. Chtěl, aby každý kouzelník měl stejné základní vzdělání a proto vydal zákon největší a nejdůležitější: „Žádné dítě nesmí být učeno kouzlům nikým, kdo nemá patřičné vzdělání a titul. Každý rodič musí své dítě ve věku deseti let zapsat do Magické školy Garbo, kde se příslušným zaříkávadlům naučí pod odborným dozorem. Dětem a nedospělým osobám je přísně zakázáno používat magii mimo tuto školu!“ Od té doby se začali mladí kouzelníci učit v příslušné škole, jež se nachází v samotném středu ostrova, aby ji každý měl blízko


Stáhnout ppt "GARBO …historie kouzelnické školy… Zachránce lidu Když kdysi dávno vpadli na Pyrenejský poloostrov Římané, kteří si jeho značnou část podmanili, nastaly."

Podobné prezentace


Reklamy Google