Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Konektory graf. karet.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Konektory graf. karet."— Transkript prezentace:

1 Konektory graf. karet

2 VGA Analogový grafický výstup (používán starými monitory CRT a kompatibilními zařízeními). Možno převést redukcí z digitálního výstupu DVI.

3 VGA konektor (Dsub) Od r. 1987 15 pinů

4 Přenáší analogový signál R G B a Hsync a Vsync signály
Dokáže přenášet obraz až do 2048*1536px – 85Hz Existují adaptery HDMI > VGA DVI > VGA VGA > SCART U VGA může dojít k rušení obrazu, degradaci signálu apod.

5 DVI digitální grafický výstup (používaný většinou LCD panelů, projektory a novějšími zobrazovacími zařízeními). Byl vyvinut skupinou firem seskupených pod názvem Digital Display Working Group (DDWG). Primárně je určen k přenosu nekomprimovaných digitálních video dat. Je částečně kompatibilní s rozhraním HDMI.

6 Existují 3 typy DVI konektorů (závisí na implementovaných signálech):
DVI-D (digital only) - pouze digitální signál DVI-A (analog only) - pro kompatibilitu s analogovými monitory DVI-I (digital & analog) - digitální i analogový signál Konektory mohou mít druhý datový spoj (tzv. „link“) určený pro přenos obrazu s vysokým rozlišením.

7 DVI link se skládá ze čtyř párů kroucené dvoulinky - červený, zelený, modrý a informaci o obnovitelné frekvenci, přenos je 24 bitů na pixel. Časování signálu se téměř přesně shoduje s analogovým video signálem (VGA) Nejvyšší rozlišení pro single DVI link je možné při 60 Hz, a je 2,75 megapixelů. Maximální rozlišení (při 60 Hz) je 1915 x 1436 pixelů (standardní poměr 4:3), 1854 x 1483 pixelů (s poměrem stran 5:4) nebo 2098 x 1311 (širokoúhlý 16:10 poměr stran monitoru).

8 DVI konektor rezervu v další lince, ta obsahuje další kroucené páry červené, zelené a modré. Při požadavku na větší šířku pásma, než je možné s jednou linkou je aktivizována druhá linka a alternativní pixely mohou být předány na každé lince, což umožňuje rozlišení až 4 MegaPixelů při 60 Hz.

9 HDMI HDMI je zkratka anglického označení High- Definition Multi-media Interface. Je to rozhraní pro přenos nekomprimovaného obrazového a zvukového signálu v digitálním formátu. Konektor HDMI typu A má 19 pinů, novější, málo rozšířená verze s označením B má 29 pinů pro přenos videa s větším rozlišením. Konektor typu A je zpětně kompatibilní s rozhraním Single-link DVI

10 V současnosti existují čtyři typy HDMI konektorů: A, B, C, D
V současnosti existují čtyři typy HDMI konektorů: A, B, C, D. Typy A a B jsou definovány od verze 1.0, typ C až od verze 1.3 a typ D od verze 1.4. Typ A má 19 pinů a šířku pásma pro podporu všech současných SDTV, EDTV a HDTV režimů. Rozměry konektoru jsou 13,9 mm na šířku a 4,45 mm na výšku. Typ A je fyzicky kompatibilní s single link DVI-D. Typ B má 29 pinů (21,2 mm do 4,45 mm) a má oproti typu A dvojnásobnou šířku pásma. Proto ho lze použít pro přenos videa ve velmi vysokém rozlišení, jako například budoucím WQUXGA (3840x2400). Typ B je kompatibilní s dual link DVI-D, ale momentálně se ještě nepoužívá. Typ C-mini konektor je určen pro přenosná zařízení. Je menší, než konektor typu A (10,42 mm do 2,42 mm), ale má stejný počet pinů. Pomocí redukce může být připojen na typ A. Typ D konektor je určen pro malá přenosná zařízení o rozměrech 2,8 × 6,4 mm


Stáhnout ppt "Konektory graf. karet."

Podobné prezentace


Reklamy Google