Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

,,Populární, prchavý, nakažlivý, levný, masový, mladý, vtipný, sexy, nápaditý, fascinující. A dobře prodejný.‘‘ Tento umělecký směr je svéráznou diskuzí.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: ",,Populární, prchavý, nakažlivý, levný, masový, mladý, vtipný, sexy, nápaditý, fascinující. A dobře prodejný.‘‘ Tento umělecký směr je svéráznou diskuzí."— Transkript prezentace:

1

2 ,,Populární, prchavý, nakažlivý, levný, masový, mladý, vtipný, sexy, nápaditý, fascinující. A dobře prodejný.‘‘ Tento umělecký směr je svéráznou diskuzí o populární, masové a konzumní kultuře, reklamě, médiích, komunikaci, komerčním designu, módě. Tento umělecký směr je svéráznou diskuzí o populární, masové a konzumní kultuře, reklamě, médiích, komunikaci, komerčním designu, módě. Richard HAMILTON Richard HAMILTON

3 Buřičský směr z 60. let 20. století, který se časem spojil a prolínal s mnohými jinými uměleckými formami, ale který na své oblibě ztratil jen málo. Tento směr se začal rodit v Anglii, však převratný moment nastal v New Yorku v roce 1962. Byla jim velká mezinárodní výstava v Sidney Janis Gallery pod názvem Noví realisté. Tento směr se začal rodit v Anglii, však převratný moment nastal v New Yorku v roce 1962. Byla jim velká mezinárodní výstava v Sidney Janis Gallery pod názvem Noví realisté.

4 44 M. Rotella, Flip

5 45 R.Lichtenstein,,,Crak‘‘

6 46 A. Warhol, Campbellova polévka

7 47 A. Warhol, Marylin

8 Představitelé: Andy WARHOL Richard HAMILTON David HOCKNEY Roy LICHTENSTEIN Ronald B. KITAJ Tom WESSELMANN Claes OLDENBURG Milton GLASER aj.


Stáhnout ppt ",,Populární, prchavý, nakažlivý, levný, masový, mladý, vtipný, sexy, nápaditý, fascinující. A dobře prodejný.‘‘ Tento umělecký směr je svéráznou diskuzí."

Podobné prezentace


Reklamy Google