Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

,,Znovuobjevení ornamentu, barvy, symbolických spojení a nalezená pokladnice historických forem.‘‘ Postmodernismus se vyznačuje Postmodernismus se vyznačuje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: ",,Znovuobjevení ornamentu, barvy, symbolických spojení a nalezená pokladnice historických forem.‘‘ Postmodernismus se vyznačuje Postmodernismus se vyznačuje."— Transkript prezentace:

1

2 ,,Znovuobjevení ornamentu, barvy, symbolických spojení a nalezená pokladnice historických forem.‘‘ Postmodernismus se vyznačuje Postmodernismus se vyznačuje rozmanitostí materiálů, přístupů, rozmanitostí materiálů, přístupů, mícháním struktur, prostředí a stylů. mícháním struktur, prostředí a stylů. Zasáhl řadu odvětví umělecké Zasáhl řadu odvětví umělecké tvorby. tvorby. Volker FISCHER

3 Tento diskutabilní termín se všeobecně používá ve vztahu k řadě nových forem uměleckého vyjádření poslední čtvrtiny 20. století. Postmodernismus není jednotným stylem. Oslovuje diváka svým pluralismem, nahodilostí, netradičností, nezařaditelností, rozmanitostí a také komplexností. Postmodernismus není jednotným stylem. Oslovuje diváka svým pluralismem, nahodilostí, netradičností, nezařaditelností, rozmanitostí a také komplexností.

4 65 C. Shermann, Bez názvu # 90

5 66 Ch. Moore, Piazza d‘Italia, New Orleans

6 Představitelé: Charles MOORE Johan OTTO von SPRECKELSEN Cindy SHERMANN Ettore SOTTSASS Jeff KOONS Jean-Michel BASQUIAT David WOJNAROWICZ a další


Stáhnout ppt ",,Znovuobjevení ornamentu, barvy, symbolických spojení a nalezená pokladnice historických forem.‘‘ Postmodernismus se vyznačuje Postmodernismus se vyznačuje."

Podobné prezentace


Reklamy Google