Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PŘÍPRAVA NOVÝCH CEMENTOVÝCH POJIV S OBSAHEM NETRADIČNÍCH SUROVIN A JEJICH VLASTNOSTI Martin Boháč, Theodor Staněk Výzkumný ústav stavebních hmot, a. s.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PŘÍPRAVA NOVÝCH CEMENTOVÝCH POJIV S OBSAHEM NETRADIČNÍCH SUROVIN A JEJICH VLASTNOSTI Martin Boháč, Theodor Staněk Výzkumný ústav stavebních hmot, a. s."— Transkript prezentace:

1 PŘÍPRAVA NOVÝCH CEMENTOVÝCH POJIV S OBSAHEM NETRADIČNÍCH SUROVIN A JEJICH VLASTNOSTI Martin Boháč, Theodor Staněk Výzkumný ústav stavebních hmot, a. s. Hněvkovského Brno Česká Republika Mgr. Martin Boháč, Ph.D., RNDr. Theodor Staněk, PhD.

2 ÚVOD Využívání druhotných a alternativních surovin v cementářském průmyslu je nejen žádoucí, ale může být i velmi prospěšné z hlediska kvality produktu. Využívání druhotných a alternativních surovin v cementářském průmyslu je nejen žádoucí, ale může být i velmi prospěšné z hlediska kvality produktu. Závěrečné etapě předcházely následující etapy: Závěrečné etapě předcházely následující etapy:  Výběr vhodných netradičních surovin  Studium vlivu surovin na vlastnosti směsí s cementem  Studium vlastností směsí připravených ze surovin, slínku a energosádrovce  Sledování vlivu vybraných frakcí suroviny, různé jemnosti mletí nebo tepelné úpravy surovin na vlastnosti směsí  Sledování vlivu dávkování surovin na vlastnosti směsí  Sledování vlivu náhrady energosádrovce jako regulátoru tuhnutí v připravených cementových směsích anhydritem II.

3 CHARAKTERISTIKA PROJEKTU 1. etapa Shromáždění vhodných netradičních surovin Druh surovinyPočet Popílky17 Strusky9 Horniny18 Ostatní15 Celkem59 Rozdělení podle směru použití na základě provedených rozborů a analýz: 1. vhodné pouze do surovinové moučky pro výpal portlandského slínku 2. vhodné pouze k přípravě pojiv 3. vhodné pro obě aplikace

4 CHARAKTERISTIKA PROJEKTU 2. etapa – Vliv netradičních surovin na výpal a vlastnosti portlandského slínku Druh surovinyPočet Popílky6 Strusky6 Horniny7 Ostatní4 Celkem23

5 CHARAKTERISTIKA PROJEKTU 3. etapa Netradiční suroviny přidávané do portlandského cementu Druh surovinyPočet Popílky7 Strusky5 Horniny8 Ostatní6 Celkem26

6 CHARAKTERISTIKA PROJEKTU 4. etapa – 2006 – Způsoby hodnocení netradičních složek pro výpal portlandského slínku Příprava surovinové moučky Příprava surovinové moučky Výpal surovinové moučky Výpal surovinové moučky Tvorba slínku Tvorba slínku Vlastnosti cementu Vlastnosti cementu 5. etapa – 2006 – Způsoby hodnocení vlivu přídavku netradičních surovin na vlastnosti cementu Fyzikálně-chemické a mechanické Fyzikálně-chemické a mechanické vlastnosti vlastnosti Trvanlivost a odolnost Trvanlivost a odolnost Ekologie a zdravotní nezávadnost Ekologie a zdravotní nezávadnost Estetické vlastnosti Estetické vlastnosti

7 CHARAKTERISTIKA PROJEKTU 6. etapa – Pojiva na bázi portlandského cementu s využitím netradičních surovin popílkové frakce popílkové frakce velmi jemně mleté strusky a popílky velmi jemně mleté strusky a popílky odpadní vlákna odpadní vlákna kalcinované suroviny kalcinované suroviny formy CaSO 4 formy CaSO 4 kombinace kombinace 7. etapa – 2007 – Poloprovozní ověření technologických vlastností nových pojiv

8 SUROVINY VYBRANÉ PRO PŘÍPRAVU POJIV POPÍLKYPOPÍLKY KLASICKÉKLASICKÉFLUIDNÍFLUIDNÍ HORNINYHORNINYOSTATNÍOSTATNÍ Popílek……..P1 Popílek ……P7 Popílek…...P16 křemelina …..H4 opuka.……...H5 zeolit…….…H15 kal z výroby hliníku.……...O2 mikrosilika..…O4 Si úlet.……..O5 pál. lupek ….O6 Příprava směsí PrůmyslovýslinekPrůmyslovýslinek + 10 hm% suroviny 15 hm% suroviny 20 hm% suroviny 30 hm% suroviny EnergosádrovecEnergosádrovec + Společné mletí (40 směsí)

9 ÚPRAVA SUROVIN A PŘÍPRAVA POJIV mísení 2. mísení 3. mletí mísení tepelnáúprava 1. PS….portlandský slinek ES….energosádrovec A2….anhydrit II připravený z ES

10 PŘÍPRAVA VÍCESLOŽKOVÝCH POJIV PrůmyslovýslinekPrůmyslovýslinek Anhydrit II + 10 % T-P1-I + 10 % T-P7-I + 10 % T-P16-II % T-P1-I % T-P16-II 10 % T-P7-I 10 % T-P16-II 15 % T-P16-II 5 % T-O5 10 % T-P1-I 10 % T-H5-I 10 % T-P16-II 10 % T-H5-I 10 % T-P7-I 10 % T-H4K % T-P16-II M10P1-I-AIIM10P1-I-AII M10P1-I+10P16-IIM10P1-I+10P16-II M10P7-I+10P16-IIM10P7-I+10P16-II M15P16-II+5O5M15P16-II+5O5 M10P1-I+10H5-IM10P1-I+10H5-I M10P16-II+10H5-IM10P16-II+10H5-I M10P7-I+10H4KM10P7-I+10H4K 10 % T-H4K650 M10P16-II+10H4KM10P16-II+10H4K M10P7-I-AIIM10P7-I-AII M10P16-II-AIIM10P16-II-AII

11 VLASTNOSTI POJIV – kalorimetrie

12 VLASTNOSTI POJIV – hydratační teplo

13 VLASTNOSTI POJIV – tuhnutí

14 VLASTNOSTI POJIV – pevnosti

15 VLASTNOSTI POJIV – porozita Cementový kámen z vícesložkového pojiva Celková porozita (cm 3 /g) REF0,0510 M 10P1-I+10P16-II 0,0458 M 10P7-I +10P16-II 0,0402 M 15P16-II + 5O5 0,0374 M 10P1-I+10H5-I 0,0453 M 10P16-II + 10H5-I 0,0399 M 10P7-II + 10H4K 0,0330 M 10P16-II +10H4K 0,0327 cementový kámen z vícesložkových pojiv má celkovou porozitu nižší než REF cementový kámen z vícesložkových pojiv má celkovou porozitu nižší než REF u hydratovaných vícesložkových pojiv dochází oproti REF k přesunu porozity u hydratovaných vícesložkových pojiv dochází oproti REF k přesunu porozity k pórům o menším poloměru k pórům o menším poloměru surovina H4K má největší vliv na snížení celkové porozity surovina H4K má největší vliv na snížení celkové porozity

16 ZÁVĚR Cíl projektu: připravit nová pojiva s optimalizovanými vybranými vlastnostmi – zejména zvýšenými počátečními a zároveň dlouhodobými pevnostmi v tlaku Výběr surovin pro závěrečnou fázi projektu byl proveden na základě zkušeností z předchozích etap Mleté vysokoteplotní popílky (P1, P7) a opuka (H5) – vzrůst dlouhodobých pevností (28 – 90 dní) Mleté vysokoteplotní popílky (P1, P7) a opuka (H5) – vzrůst dlouhodobých pevností (28 – 90 dní) Mletý fluidní popílek (P16) – vzrůst počátečních pevností (2 dny) Mletý fluidní popílek (P16) – vzrůst počátečních pevností (2 dny) Kalcinovaná odpadní křemelina (H4K) – zlepšení pevností od 7 dnů hydratace Kalcinovaná odpadní křemelina (H4K) – zlepšení pevností od 7 dnů hydratace Křemičitý úlet (O5) – pozitivní vliv na pevnosti od 14 dnů hydratace Křemičitý úlet (O5) – pozitivní vliv na pevnosti od 14 dnů hydratace

17 ZÁVĚR Zlepšení parametrů nových kombinovaných pojiv oproti referenčnímu standardu Pevnosti po 2 dnech M10P16-II-AII o 35 % M10P1-I+10P16-II o 11% M15P16-II+5O5 o 13 % M10P16-II+10H4k o 14 % Dlouhodobé pevnosti od 28 dnů hydratace jsou u všech pojiv zvýšené Pevnosti po 90 dnech M10P7-AII o 27% M15P16-II+5O5 o 29% M10P1-I+10H5-I o 31% M10P16-II+10H4K o 34% M10P16-II+10H4K o 34% M10P7-I+10H4K o 37%

18 ZÁVĚR Zlepšení parametrů nových kombinovaných pojiv oproti referenčnímu standardu Snížení hydratačních tepel kromě M10P1-I+10P16-II Snížení hydratačních tepel kromě M10P1-I+10P16-II Snížení hydratačních píků při kalorimetrickém měření Snížení hydratačních píků při kalorimetrickém měření Snížení porozity cementového kamene a přesun porozity k pórům o menším poloměru Snížení porozity cementového kamene a přesun porozity k pórům o menším poloměru

19 Tento příspěvek byl vypracován v rámci Tento příspěvek byl vypracován v rámci Výzkumného záměru MŠMT MSM VEZPOM DĚKUJI ZA POZORNOST


Stáhnout ppt "PŘÍPRAVA NOVÝCH CEMENTOVÝCH POJIV S OBSAHEM NETRADIČNÍCH SUROVIN A JEJICH VLASTNOSTI Martin Boháč, Theodor Staněk Výzkumný ústav stavebních hmot, a. s."

Podobné prezentace


Reklamy Google