Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jitka Banetková Delta – SŠIE 5.MA. Externí pevné disky jsou ideálním médiem pro zálohování a pro přenášení souborů. Pokud často cestujete a chcete mít.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jitka Banetková Delta – SŠIE 5.MA. Externí pevné disky jsou ideálním médiem pro zálohování a pro přenášení souborů. Pokud často cestujete a chcete mít."— Transkript prezentace:

1 Jitka Banetková Delta – SŠIE 5.MA

2

3 Externí pevné disky jsou ideálním médiem pro zálohování a pro přenášení souborů. Pokud často cestujete a chcete mít své data u sebe, kupte si pevný disk.

4 Dělí se stejně jako klasické pevné disky, tedy na tři typy: 1,8", 2,5" a 3,5". Varianta 1,8" disku disponuje velmi nízkou spotřebou energie, téměř žádnou hlučností a minimem vibrací. S formátem úzce souvisí i rychlost.

5

6 USB flash disk je zařízení ke kompaktnímu přenášení dat. Paměť funguje na principu Flash paměti což je speciální verze klasické elektronicky mazatelné/zapisovatelné paměti. Co to je?

7 1. USB konektor 2. Mass storage controller - čip pro komunikaci s PC 3. Testovací kontakty 4. Flash paměť 5. Krystalový oscilátor - produkuje hlavní 12 MHz hodinový signál 6. LED 7. Zámek 8. Místo pro druhý paměťový modul Struktura

8

9 Co to je? K čemu to je? Překopírování souborů na bezpečné místo 2 typy: Ochrana před selháním hardware a přírodními katastrofami Ochrana před lidskou blbostí

10 Typy záloh Nestrukturovaná – diskety, CD, DVD, pásky na jedné hromadě bez větších informací o tom, kde co je Úplná + inkrementální – ukládají se opravdu jen změny, ke kterým došlo od posledního běhu inkrementální zálohy

11 Úplná + rozdílová –Princip rozdílové zálohy spočívá v tom, že se nezálohují všechna data, ale vypočte se rozdíl mezi současným stavem a poslední úplnou zálohou a pouze ten se uloží. Průběžná ochrana dat – okamžitý zápis změny do žurnálu (logu), umožňuje získat obraz dat tak, jak existovaly v minulosti. Zapisují se jednotlivé byty nebo bloky bytů, nikoliv soubory.


Stáhnout ppt "Jitka Banetková Delta – SŠIE 5.MA. Externí pevné disky jsou ideálním médiem pro zálohování a pro přenášení souborů. Pokud často cestujete a chcete mít."

Podobné prezentace


Reklamy Google