Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Katalog sociálních služeb EXPORT katalogu sociálních služeb SocialniSluzbyUK.cz Projekt „Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich nabídky a vzdělávání.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Katalog sociálních služeb EXPORT katalogu sociálních služeb SocialniSluzbyUK.cz Projekt „Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich nabídky a vzdělávání."— Transkript prezentace:

1 Katalog sociálních služeb EXPORT katalogu sociálních služeb SocialniSluzbyUK.cz Projekt „Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich nabídky a vzdělávání jejich poskytovatelů“ (reg. č. projektu: CZ.1.04/3.1.00/05.00048) Ústí nad Labem, 2013

2 Program Možnosti exportu Popis metody 1) HTML/iframe kód Popis metody 2) XML data Diskuse

3 Cíl Seznámení účastníků školení / poskytovatelů sociálních služeb s aktuálními možnostmi exportu dat z katalogu. Představení výhod a nevýhod každé z obou variant exportu. Doporučení pro užití.

4 Adresa Odkaz je v zápatí portálu Přímý link: http://socialnisluzby.kr-ustecky.cz/export-katalogu/

5 1) Jednodušší varianta HTML Výhoda: jednoduchost, rychlost Konfigurátor pro export dat – Parametry výstupu – Filtry výstupu – Ukázka výstupu přímo u konfigurátoru Vygenerování „iframe“ kódu Snadné zkopírování do vlastních webů

6 1) Jednodušší varianta HTML

7 2) Strukturovaná data XML Výhoda: čistá data pro vlastní katalog Strukturované záznamy z katalogu pro vlastní využití Čerpání on-demand aktuálních dat z katalogu Kontrola nad prezentací dat, začlenění do vlastních systémů

8 2) Strukturovaná data XML http://socialnisluzby.kr-ustecky.cz/cron/export.php

9 Shrnutí exportů Velmi rychlou a snadnou možností je varianta 1. Začlenění do svých stránek trvá 2-5 minut i pro lajka. Varianta 2 vyžaduje programátora a jeho práci se strukturovanými daty, které začlení do vlastní databáze a zajistí aktualizované propojení. Výhodou je jednotnost a plná kontrola nad prezentací dat „u sebe“.

10 Děkuji za pozornost! Následuje: Dotazy | Diskuze | Doporučení


Stáhnout ppt "Katalog sociálních služeb EXPORT katalogu sociálních služeb SocialniSluzbyUK.cz Projekt „Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich nabídky a vzdělávání."

Podobné prezentace


Reklamy Google