Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mateřská škola POHÁDKA, Zábřeh, Československé armády 650/13, 789 01 Zábřeh Česká republika „Jak vidíš sám sebe a své blízké“

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mateřská škola POHÁDKA, Zábřeh, Československé armády 650/13, 789 01 Zábřeh Česká republika „Jak vidíš sám sebe a své blízké“"— Transkript prezentace:

1 Mateřská škola POHÁDKA, Zábřeh, Československé armády 650/13, 789 01 Zábřeh Česká republika „Jak vidíš sám sebe a své blízké“

2 T ř ída Veverky – „Rodinné album“ Děti se nechaly inspirovat rodinnou fotografií a kresbou se snažily zobrazit svou představu rodiny.Při práci si uvědomovaly sounáležitost s rodinou.

3

4

5 T ř ída Drá č ata – „Srdce pro rodinu“ V rámci motivační přípravy děti rozmístily rodinné fotografie do rámu zrcadla.Rám zrcadla děti ozdobily otisky svých dlaní a papírovými srdíčky pro toho, koho mají nejraději. Tato činnost podbarvená hudbou přispívala k rozvoji citů dětí.

6

7 T ř ída Ko ť ata – „Koho vidíš,zrcadlo?“ „M ů j kamarád“ Děti obkreslovaly svého kamaráda v životní velikosti a vymalovávaly temperovými barvami-kolektivní práce. Podle zrcadla kreslily děti sami sebe.

8

9

10 T ř ída Medvídci – „M ů j d ů m-moje rodina“ Společná práce s rodinou – na papírový dům si lepily fotografie svých blízkých, obrázky sebe sama kreslené pastelkami, dům si s rodiči dotvořily podle svých představ.

11

12 T ř ída H ř íbe č ci – „Zrcadlo,zrcadlo,pov ě z mi.“ Děti se učily hravě zacházet s výtvarným materiálem. Při kresbě používaly kombinovanou techniku – kresba a malba, k docílení této práce děti využívaly zrcadlo.

13

14 T ř ída Berušky – „Kresba rodiny v srdí č ku“ Po rozhovoru o rodině, o vlastní i té náhradní si děti svou rodinu nakreslily do předem připraveného ozdobného srdíčka a z hotových děl si vytvořily galerii.

15

16 T ř ída Sluní č ka – „Podívej se na m ě “ Děti použily kombinovanou techniku – černá linie a temperové barvy. Snažily se co nejvíce přiblížit se své osobě, snažily se zachytit detaily.

17


Stáhnout ppt "Mateřská škola POHÁDKA, Zábřeh, Československé armády 650/13, 789 01 Zábřeh Česká republika „Jak vidíš sám sebe a své blízké“"

Podobné prezentace


Reklamy Google