Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ve slovech a ve větách: Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ve slovech a ve větách: Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec."— Transkript prezentace:

1 ve slovech a ve větách: Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec

2 Pozorně přečtěte tyto výrazy: dědeček leden den děj neděle zloděj pondělí výdej odejde pozdě zadělat medvídě ve vodě týden dějiny vedeme

3 Vypište slova s de a dě de dě …………………. ……………………..………………… ……………………. …………………. …………………….

4 Dejte název obrázku: de, dě

5 Vyhledej de a dě ve větách: V pondělí začíná škola. Dědečku, pojedeme na výlet? Mirku, nedej se! Už toho zloděje chytili? Výdej zavazadel má zavřeno. Viděl jsem ve vodě plavat sumce. Až tatínek odejde, zamkni byt! Tento týden začínají prázdniny.

6 Doplň do vět de nebo dě a přepiš : Po ne__li přichází pracovní den. Naje__ný chlapec šel už spát. Rádi se koupeme ve vo__. Do školy půj__me až v pon__lí. U__lej to podle Z__ňky. Celý tý__n svítilo sluníčko. Babička za__lala těsto na buchty. Namaluj mi něco do __níčku.

7 Anotace Žáci si procvičí slabiky de, dě ve slovech a ve větách Autor Mgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústní i písemné procvičení slabik de, dě ve slovech a ve větách Speciální vzdělávací potřeby - žádné – Druh učebního materiáluPracovní list, test Druh interaktivity Aktivita, test Cílová skupina Žáci prvního stupně ZŠ praktické a speciální Stupeň a typ vzdělávánízákladní vzdělávání – první stupeň Typická věková skupina7 – 10 let Celková velikost 828 kB ICT 2_2/2

8 Použité zdroje: Text: Eva Dvořáková Obrázky Klipart 13. 3. 2012


Stáhnout ppt "Ve slovech a ve větách: Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec."

Podobné prezentace


Reklamy Google