Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

4. VÝROBA A PLÁN PROVOZU ŠTĚPÁNKA PŠENIČKOVÁ BARBORA STEJSKALOVÁ JIŘÍ JIROTKA FŽP UJEP 2013/2014.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "4. VÝROBA A PLÁN PROVOZU ŠTĚPÁNKA PŠENIČKOVÁ BARBORA STEJSKALOVÁ JIŘÍ JIROTKA FŽP UJEP 2013/2014."— Transkript prezentace:

1 4. VÝROBA A PLÁN PROVOZU ŠTĚPÁNKA PŠENIČKOVÁ BARBORA STEJSKALOVÁ JIŘÍ JIROTKA FŽP UJEP 2013/2014

2 OBSAH  Předpisové a právní problémy  Zeměpisné umístění  Plán výrobní a administrativní časti budovy  Popis Technologie  Potřebný majetek  Potřeba zaměstnanců  Časový fond výrobních pracovníků  Maximální výrobní kapacita  Počáteční zásoby  Předpokládaní dodavatelé  Předběžná kalkulace  Ostatní provozní náklady

3 PŘEDPISOVÉ A PRÁVNÍ PROBLÉMY  Finanční prostředky- s.r.o  Hygienické požadavky  Požární a zdravotní zabezpečení  Provozní řád  Bezpečnostní řád  Zaměstnanci - zdravotní průkaz pracovníka v potravinářství  Potvrzení od lékaře  Proškolený personál (BOZP)  Revize zařízení

4 ZEMĚPISNÉ UMÍSTĚNÍ Produkce a výroba:  Mimo městskou zástavbu Prodej:  V blízkosti zájmové skupiny  Farmářské trhy  Kamenný obchod  Pronájem regálu v kamenném (zdravá výživa)  Přímo ve výrobně, na farmě

5 PLÁN VÝROBNÍ A ADMINISTRATIVNÍ ČÁSTI BUDOVY  Plán výrobní části budovy: Dělníci Zahradník Technik Uklízeč Brigádníci Mistr výroby  Plán administrativní části budovy: Vedení společnosti Management Účetní Prodejce

6 POPIS TECHNOLOGIE  Péče o sady  Sběr ovoce ze stromů  Skladování  Zpracování ovoce  Technologický postup výroby:  Počáteční úprava ovoce Džemy: Ovoce pečlivě omyjeme a necháme dobře okapat. Eventuální poškozená místa a stopky, jádra, pecky atd. odstraníme. Ovoce nakrájíme na malé kousky.  Postup Ve velkém hrnci se širokým dnem smícháme ovoce s Želírovacím ovocným cukrem Super 3:1 Dr.Oetker a dobře promícháme. Vaříme.  Plnění Hotovým džemem naplníme až po okraj připravené sklenice a uzavřeme je víčky. Sklenice necháme asi 5 minut stát dnem vzhůru.  Konečná úprava Lepení etiket, Kontrola jakosti, Balení, Expedice

7 PŘÍSTUPY K UDRŽENÍ KVALITY  Používání méně cukru a více ovoce (od 1:1 ke 3:1)  Používání želírovacího ovocného cukru (vhodný pro diabetiky)  Balení do skleněných nádob  Kvalitně ošetřené ovoce  Kvalitní hnojení  Sběr zralého ovoce  Bez umělých barviv  Dodržení správného výrobního postupu  Pěstování odolnějších odrůd  Pěstování na místech s ustálenějšími klimatickými podmínkami  Odborné dohlížení nad zaměstnanci  Dohlížení nad technikou zpracování

8 POTŘEBNÝ MAJETEK Počáteční majetek:  Výrobní a administrativní budova  Sklad potravin  Pozemek se sadem ( cca 2ha)  Výrobní linky, Varná zařízení a příslušenství  Zahradní náčiní, technika  Zásoby  Farmářský stánek, Kamenný obchod  Ostatní

9 POTŘEBA ZAMĚSTNANCŮ  Vedení: Ředitel Manager  Zaměstnanci: Mistr výroby Účetní Technik Dělníci Zahradník Uklízečka Prodejce Brigádníci

10 ČASOVÝ FOND VÝROBNÍCH PRACOVNÍKŮ  Mzda placená hodinově  Stálý zaměstnanci : základní plat 70 Kč/ hodinu  Nárazový zaměstnanci: základní plat 50Kč/hodinu  Pracovní doba ( v hodinách ):

11 MAXIMÁLNÍ VÝROBNÍ KAPACITA Maximální výrobní kapacita záleží na:  Finančních prostředcích  Velikosti pozemku  Úrodě (škůdci, počasí)  Kvalitní péči Odhad výrobní kapacity: *Produkce po 5 měsíců v roce (červen – říjen) Ovocný džemMěsíční produkce* Roční produkce* Jablečný1 000 Ks5 000 Ks Broskvový800 Ks4 000 Ks Rybízový680 Ks3 400 Ks Celkem Ks

12 ZÁSOBY Druh ovocePočet stromů/keřů Produkce z 1stromu/ keře rok Produkce celkem Jablka10150 Kg1,5 t Broskve10120 Kg1,2 t Rybíz2005 Kg1t Celkem Kg3,7t

13 OSTATNÍ ZÁSOBY 1,5 Kg ovoce = 5 sklenic marmelády (300ml) Želírovací ovocný cukr (500g) = 1,5 Kg ovoce  Balící krabice Ks  Přepravky 93 Ks

14 PŘEDPOKLÁDANÍ DODAVATELÉ Druh dodávaného zboží DodavatelCena Kč/Ks Zavařovací skleniceGastromex s.r.o.100/10Ks Želírovací ovocný cukrDr.Oetker49,90 Výrobní zařízení: (první varianta) Varné kotle Myčky nádobí Váhy Drtiče odpadu Mixéry GastroRex s.r.o Výrobní zařízení: (druhá varianta) Hrnce Mixéry Sporáky a vařidla elektrické Stolní váhy Myčky Gastromex s.r.o

15 Druh dodávaného zboží DodavatelCena Balící krabiceManutan s.r.o.12 Kč PřepravkyManutan s.r.o279 Kč

16 PŘEDBĚŽNÁ KALKULACE PŘÍMÝCH VÝROBNÍCH NÁKLADŮ Počáteční náklady: Zařízení (varianta 1) Náklady Varné kotle Kč Myčky nádobí Kč Váhy Kč Drtiče odpadu Kč Mixéry700 Kč Celkem Kč Zařízení (varianta 2) Náklady Hrnce (3)3 897 Kč Mixéry700 Kč Sporáky Kč Váhy Kč Myčky9 279 Kč Celkem Kč

17 SurovinaNáklady /měsícNáklady/rok Želírovací ovocný cukr 8200 Kč Kč  Náklady na příslušenství:  Náklady na suroviny:

18 OSTATNÍ PROVOZNÍ NÁKLADY Náklady na mzdy: *nárazová brigáda 5 měsíců v roce v době sklizně ZaměstnanciHrubá mzda/ měsíc Čistá mzda/ měsíc Hrubá mzda/rok Čistá mzda/rok Dělníci (4) Kč Kč Kč Kč Brigádníci (10)* Kč Kč Kč* Kč*

19 Ostatní náklady:  Daň z nemovitostí tvoří dvě dílčí daně – daň ze staveb a daň z pozemku PoložkaNáklady/rok Nájem prostor Kč Energie Kč Pohonné hmoty30 000Kč Reklama Kč Telefon, Internet Kč Účetní práce Kč Celkem Kč

20 ZDROJE         %8Dka%20kreslen%C3%A1.gif %8Dka%20kreslen%C3%A1.gif  803ee382304b.jpg 803ee382304b.jpg     

21 DĚKUJEME ZA POZORNOST


Stáhnout ppt "4. VÝROBA A PLÁN PROVOZU ŠTĚPÁNKA PŠENIČKOVÁ BARBORA STEJSKALOVÁ JIŘÍ JIROTKA FŽP UJEP 2013/2014."

Podobné prezentace


Reklamy Google