Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KOMPRESORY.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KOMPRESORY."— Transkript prezentace:

1 KOMPRESORY

2 Historický přehled primitivní měchová dmýchadla stará 3500 let
4. století př. n. l. lidé používali pracovní klapky 1652 byla sestrojena první pístová vývěva kompresory byly poháněny vodními koly, parními strojemi a plynovými motory 1829 byl patentován dvoustupňový kompresor 1878 vyroben chladící kompresor 1907 zahájily výrobu turbokompresorů Škodovy závody 1962 zkonstruován první šroubový kompresor

3 Rozdělení kompresorů

4 Šroubový kompresor

5 4. fáze - stlačený vzduch vytlačí ven.
1. fáze - vzduch vstupuje sacím otvorem do stlačovací skříně. Mezery mezi zuby se naplní vzduchem (porovnatelné se sacím pohybem pístu u pístových kompresorů) . 2. fáze - otáčející se rotory uzavřou otvor sání. Tím začíná stlačování uzavřeného vzduchu. Záběrem zubů a obvodem skříně statoru se zmenšuje během otáčení mezera mezi zuby. 3. fáze - stlačování pokračuje, až dosáhne stále se zmenšující zubová mezera hranu otvoru výtlaku. 4. fáze - stlačený vzduch vytlačí ven.

6 Úprava vzduchu Odlučovač kondenzátu Filtr
Filtry lze odfiltrovat kapalinu jako je voda a olej, prach, plyny a aerosoly až po přípravu vzduchu pro dýchání. Pro odstranění olejového zápachu ze vzduchu (například při používání vzduchu v potravinářství, lékařství či farmaceutickém průmyslu) lze použít filtr s aktivním uhlím.

7 Kondenzační sušička Do sušičky vstupuje teplý a vlhký stlačený vzduch. Po vstupu do výměníku se nejdříve ochladí již vychlazeným vzduchem a následně je dochlazen chladícím médiem cca na 3°C. Ve spodní části je proudění vzduchu díky speciálnímu profilu kondenzačních desek výrazně zpomaleno a dochází k velmi účinnému odlučování vlhkosti. Před výstupem ze sušičky se vysušený studený vzduch opět ohřívá vzduchem vstupujícím do výměníku. Vzniklý kondenzát je odveden bez tlakových ztrát automatickým odlučovačem kondenzátu ze sušičky k dalšímu zpracování.


Stáhnout ppt "KOMPRESORY."

Podobné prezentace


Reklamy Google