Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vypracoval: Jiří Hlaváček

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vypracoval: Jiří Hlaváček"— Transkript prezentace:

1 Vypracoval: Jiří Hlaváček
Inovace ICT předmětů Modul: DATOVÉ SÍTĚ Vypracoval: Jiří Hlaváček

2 Datové sítě – inovace předmětů
Využití Cisco Networking Academy pro výuku Příprava pro využití ve výuce předmětů oborů Informační Technologie a Ekonomika a podnikání Využití existující e-learningové podpory v angličtině Kurzy specializované na konkrétní oblasti Nákup specializovaného vybavení učebny Doplnění materiálů v českém jazyce

3 Mezipředmětové vztahy
Cisco Networking Academy Angličtina v IT Hardware Počítačové sítě Operační systémy

4 Angličtina v IT Odborné texty v angličtině
Výkladový slovník k odborným pojmům Využití všech kurzů

5

6 Hardware Doplňující materiály k PC, tiskárnám, síťovým prvkům
Využití virtuálních laboratoří Kurz IT Essentials

7 Virtual Desktop

8 Virtual Laptop

9 Operační systémy Doplňující materiály k MS Windows
Možnost vyzkoušet proprietární OS IOS síťových zařízení Cisco Kurz IT Essentials

10 Počítačové sítě Hlavní zaměření Cisco Networking Academy
Některé kapitoly IT Essentials Kurzy CCNA Discovery Využití aplikace Cisco Packet Tracer Využití specializovné učebny pro výuku počítačových sítí se zařízeními Cisco

11 IT Essentials Obecné principy počítačových sítí Základní pojmy
Druhy kabeláže Částečné překrytí s CCNA Discovery

12 CCNA Discovery Domácí a malé podnikové sítě
Překrývá se s IT Essentials Studenti se naučí navrhnout malou počítačovou síť včetně konfigurace všech protokolů a zajištění konektivity k Internetu. Studenti by měli být schopni diagnostikovat běžné závady na síti a řešit je. Práce v síťové laboratoři.

13 CCNA Discovery Domácí a malé podnikové sítě Základní pojmy
Poskytovatelé internetu Topologie Síťové služby

14 CCNA Discovery Domácí a malé podnikové sítě Bezdrátové sítě
Bezpečnost provozu sítí Řešení problémů Helpdesk

15 CCNA Discovery Středně velké podnikové sítě, poskytovatelé internetu
Studenti se naučí konfigurovat IOS zařízení jako jsou routry a switche firmy cisco (principy zůstávají podobné u všech zařízení). Budou schopni navrhnout rozsáhlejší síťovou architekturu, monitorovat provoz sítí a diagnostikovat a opravovat chyby v síťovém provozu. Práce v síťové laboratoři.

16 CCNA Discovery Středně velké podnikové sítě
Struktura poskytovatelů internetového připojení (ISP) Služby poskytované ISP Zodpovědnosti ISP Studenti se naučí konfigurovat IOS zařízení jako jsou routry a switche firmy cisco (principy zůstávají podobné u všech zařízení). Budou schopni navrhnout rozsáhlejší síťovou architekturu, monitorovat provoz sítí a diagnostikovat a opravovat chyby v síťovém provozu. Práce v síťové laboratoři.

17 CCNA Discovery Středně velké podnikové sítě Adresace v sítích
Principy směrování Základní konfigurace síťových zařízení GUI a CLI IOS Studenti se naučí konfigurovat IOS zařízení jako jsou routry a switche firmy cisco (principy zůstávají podobné u všech zařízení). Budou schopni navrhnout rozsáhlejší síťovou architekturu, monitorovat provoz sítí a diagnostikovat a opravovat chyby v síťovém provozu. Práce v síťové laboratoři.

18 CCNA Discovery Úvod do směrování a přepínání v rozsáhlých podnikových sítích Studenti se naučí konfigurovat IOS zařízení jako jsou routry a switche firmy cisco (principy zůstávají podobné u všech zařízení). Budou schopni navrhnout rozsáhlejší síťovou architekturu, monitorovat provoz sítí a diagnostikovat a opravovat chyby v síťovém provozu. Práce v síťové laboratoři.

19 CCNA Discovery Směrování a přepínání ve WAN
Infrastruktura podnikových sítí Adresace v rozsáhlých sítích VLSM, CIDR Studenti se naučí konfigurovat IOS zařízení jako jsou routry a switche firmy cisco (principy zůstávají podobné u všech zařízení). Budou schopni navrhnout rozsáhlejší síťovou architekturu, monitorovat provoz sítí a diagnostikovat a opravovat chyby v síťovém provozu. Práce v síťové laboratoři.

20 CCNA Discovery Směrování a přepínání ve WAN
Konfigurace IOS v přepínačích Konfigurace IOS ve směrovačích Směrovací protokoly Filtrování provozu Studenti se naučí konfigurovat IOS zařízení jako jsou routry a switche firmy cisco (principy zůstávají podobné u všech zařízení). Budou schopni navrhnout rozsáhlejší síťovou architekturu, monitorovat provoz sítí a diagnostikovat a opravovat chyby v síťovém provozu. Práce v síťové laboratoři.

21 CCNA Discovery Návrh a podpora počítačových sítí
Studenti se naučí konfigurovat IOS zařízení jako jsou routry a switche firmy cisco (principy zůstávají podobné u všech zařízení). Budou schopni navrhnout rozsáhlejší síťovou architekturu, monitorovat provoz sítí a diagnostikovat a opravovat chyby v síťovém provozu. Práce v síťové laboratoři.

22 CCNA Discovery Návrh a podpora počítačových sítí
Analýza existující počítačové sítě Komplexní návrh nové sítě Upgrade existující sítě Studenti se naučí konfigurovat IOS zařízení jako jsou routry a switche firmy cisco (principy zůstávají podobné u všech zařízení). Budou schopni navrhnout rozsáhlejší síťovou architekturu, monitorovat provoz sítí a diagnostikovat a opravovat chyby v síťovém provozu. Práce v síťové laboratoři.

23 CCNA Discovery Návrh a podpora počítačových sítí Monitoring provozu
Troubleshooting všech probraných oblastí Helpdesk Studenti se naučí konfigurovat IOS zařízení jako jsou routry a switche firmy cisco (principy zůstávají podobné u všech zařízení). Budou schopni navrhnout rozsáhlejší síťovou architekturu, monitorovat provoz sítí a diagnostikovat a opravovat chyby v síťovém provozu. Práce v síťové laboratoři.

24

25

26 Využití hardwaru učebny Cisco
Práce se zařízeními používanými ve velkých sítích Praktická konfigurace v IOS používaném ve všech Cisco zařízeních Tvorba kabeláže Získání správných návyků při síťování

27 Výhody pro studenty Přístup k neveřejným materiálům
Práce na specializovaných zařízeních Přenositelnost osobního profilu v Cisco Networking Academy i do následného studia Kurz IT Essentials příprava na certifikaci CompTIA+ Kurz CCNA Discovery příprava na certifikaci CCENT příprava na certifikaci CCNA lepší možnosti na trhu práce Studenti v rámci výukového programu Cisco Networking Academy absolovují kurz IT Essentials, který svou náplní plně pokrývá obsah uznávané průmyslové certifikace CompTIA+ a kurzy z programu CCNA Discovery pokrývající obsahem certifikaci CCENT (Cisco Certified Entry Network Technician) a pro zdatnější studenty jsou připraveny další dva kurzy, které dále připravují na uznávanou certifikaci CCNA (Cisco Certified Network Associate).


Stáhnout ppt "Vypracoval: Jiří Hlaváček"

Podobné prezentace


Reklamy Google