Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

2009 Webové stránky Základy tvorby webu. V roce 2009 vytvořil Martin Horák.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "2009 Webové stránky Základy tvorby webu. V roce 2009 vytvořil Martin Horák."— Transkript prezentace:

1 2009 Webové stránky Základy tvorby webu. V roce 2009 vytvořil Martin Horák

2 2009 Co je to web Web je místo kde se ukládají webové prezentace aby je mohl vidět celý svět.Na web může stránky uložit každý.

3 2009 Jak vytvořit stránky - editory Nejsnadnější a nejrychlejší způsob je vytvořit stránky přes webový editor.Ovládání editoru zvládne každý.Ovládání je jednoduché.Editor vypadá stejně jako například textový editor Word. Web v nich vytváříte online a obsah se okamžitě objeví.Takovéto editory jsou například websnadno.cz nebo estranky.cz.

4 2009 Jak vytvořit stránky – editory 2 Nevýhoda těchto editorů je že si nemůžete většinou zvolit až na barvu písma měnit celkový vzhled podle sebe a musíte vybírat z přednastavených stylů.Editory dnes používá spousta lidí.Ale takto vytvořené weby nejsou nic moc.

5 2009 Ukázka editoru websnadno

6 2009 Náhled hlavní stránky estránek

7 2009 Webové stránky ve wordu Ve wordu se stránky vytvářejí stejně jako v editorech.Rozdíl je v tom že tyto weby musíte na web ještě ukládat.Webovou stránku vytvoříte klepnutím na nový zde zvolíte www stránka.A už můžete pracovat. Ve wordu se stránky vytvářejí stejně jako v editorech.Rozdíl je v tom že tyto weby musíte na web ještě ukládat.Webovou stránku vytvoříte klepnutím na nový zde zvolíte www stránka.A už můžete pracovat.

8 2009 Webové stránky pomocí programovacích jazyků Webové stránky jsou nejlepší když se vytvářejí pomocí programovacích jazyků.Takové jazyky jsou například php, css, html a javscript.Tyto jazyky lze psát i v notepadu.Tyto weby jsou zároveň nejtěžší.Po vytvoření se také musí nahrát na web. Webové stránky jsou nejlepší když se vytvářejí pomocí programovacích jazyků.Takové jazyky jsou například php, css, html a javscript.Tyto jazyky lze psát i v notepadu.Tyto weby jsou zároveň nejtěžší.Po vytvoření se také musí nahrát na web.

9 2009 Html Nejednudušejší stránka je v html.Základní web vypadá takto: Nejednudušejší stránka je v html.Základní web vypadá takto: titullek stránky titullek stránky Tělo webu Tělo webu

10 2009 Obsah body Do body lze vkládat různé příkazy např.: Do body lze vkládat různé příkazy např.: odstavec odstavec tučný text tučný text kurzíva kurzíva podtrženný text podtrženný text posouvaný text posouvaný text

11 2009 Css,php,javascript Css,php a javascript je již složitější a nemá cenu jej zde vysvětlovat pouze vysvětlím jak prpojit css a html.Vše propojíme příkazem: do příkazu head Css,php a javascript je již složitější a nemá cenu jej zde vysvětlovat pouze vysvětlím jak prpojit css a html.Vše propojíme příkazem: do příkazu head

12 2009 Uložení stránek na web Napřed je potřeba se zaregistrovat na nějaký webhosting např:ic.cz nebo webzdarma.cz.Na těcto webech zvolíme registrace.Registrace vás sama vede.Proto není potřeba ji vysvětlovat.Na následující stránce akorát uvedu náhled registrace Napřed je potřeba se zaregistrovat na nějaký webhosting např:ic.cz nebo webzdarma.cz.Na těcto webech zvolíme registrace.Registrace vás sama vede.Proto není potřeba ji vysvětlovat.Na následující stránce akorát uvedu náhled registrace

13 2009

14 Uložení stránek na web 2 Když jste zaregistrovaní musíte se přihlásit na ftp(na ic je na adrese user.ic.cz/webftp).Po přihlášení je potřeba akorát zvolit nahrát a vybrat soubory a uložit. Když jste zaregistrovaní musíte se přihlásit na ftp(na ic je na adrese user.ic.cz/webftp).Po přihlášení je potřeba akorát zvolit nahrát a vybrat soubory a uložit.

15 2009 Ukázka ftp na ic.cz

16 2009 Zde je náhled ftp na wz.Jeho adresa je admin.wz.cz

17 2009 Více info na jakpsatweb.cz.Náhled zde

18 2009 Nashledanou Loučím se s vámi a doufám že vám tato prezentace pomohla


Stáhnout ppt "2009 Webové stránky Základy tvorby webu. V roce 2009 vytvořil Martin Horák."

Podobné prezentace


Reklamy Google