Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Naše škola v krabici Our school in a box. TAHÁK CRIB NOTE Odpovídali jsme na otázku: Jak se učíme? Někdy je pro nás velmi těžké si nějakou látku zapamatovat,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Naše škola v krabici Our school in a box. TAHÁK CRIB NOTE Odpovídali jsme na otázku: Jak se učíme? Někdy je pro nás velmi těžké si nějakou látku zapamatovat,"— Transkript prezentace:

1 Naše škola v krabici Our school in a box

2 TAHÁK CRIB NOTE Odpovídali jsme na otázku: Jak se učíme? Někdy je pro nás velmi těžké si nějakou látku zapamatovat, a tak si píšeme výpisky, no a někdy z toho vznikne tahák :o) Bára We answered the question: How do we learn? Sometimes it is difficult for us to remember everything, so we write notes, and sometimes it is a crib note :o)

3 MEDVÍDEK TEDDY BEAR Matěj Má symbolizovat školní družinu a také to, že si ve škole prvňáčci hrají. Teda nehrají si jen prvňáčci, ale všichni žáci na prvním stupni. Na druhém stupni už začíná pravý HOROR. Ale do třetí třídy se děti učí formou hraní, proto je z mého pohledu medvídek jako symbol školy to pravé. It is a symbol for the After-school centre and also for the primary school. At primary school pupils are learning by playing, but at secondary school the right HORROR starts.

4 NÁRAMKY BRACELETS Kačka Na náramky jsme přišli, když jsme se bavili o přátelství. Znamená to, že každý člověk má na naší škole svého kamaráda. Náramky přátelství si lidé dávají na důkaz kamarádství. We were speaking about friendship. Bracelets mean that everybody at our school has got a friend.

5 ROZBITÉ PRAVÍTKO BROKEN RULER Gábina Zlomené pravítko je jako symbol vandalství. Na tohle přišli učitelé na naší škole, a já myslím, že mají pravdu. Protože žáci ve škole rozbíjí věci, dali jsme jako symbol zlomené pravítko. Žáci jsou třeba naštvaný a pak něco rozbijou, a pak si uvědomí, co udělali. Nebo se najde někdo, kdo nemá rád školu, a proto rozbije, co mu přijde do cesty. A broken ruler is a symbol of vandalism. Teachers said that and I think they are right.

6 MÍČEK BALL Míra Pingpongový míček má vyjadřovat, že naše škola je sportovní školou, máme sportovní třídy. A také máme na chodbách pinpongové stoly a při každé přestávce hrajeme pinec. Velmi nás to baví. This ping-pong ball means that our school is a sports school. We´ve got sports classes. We also have got ping-pong tables in the corridors and we play table tennis every break. We like it very much.

7 HLUK NOISE Někteří učitelé říkali, že ve škole je o přestávkách strašný hluk. Asi je pravda, že hluk k naší škole tak nějak patří, tak jsme natočili o jedné přestávce hluk. Fanda and Kuba Some teachers said that there is terrible noise during breaks at our school. So we recorded the noise of our break.

8 ČEPIČKA CAP Kuchařskou čepičku jsme si vybrali jako znak školní jídelny. Hlavně mladší děti si jídelnu moc pochvalovaly. Tereza The cap for cooks we chose as a symbol of our school canteen. Especially younger pupils praised the canteen and our cooks.

9 OBRÁZEK PICTURE Aneta Obrázek má být symbol školní výzdoby, která se líbí hodně lidem. S paní učitelkou výtvarné výchovy kreslíme různé obrázky nebo také malujeme na okna. The picture is a symbol of our school decration which many people enjoy. We draw various pictures and paint on the windows with our Art teacher.

10 PERO PEN Bert Interaktivní pero jsme vybrali, protože máme technické vybavení, které používáme k zlepšení učení. Touto věcí chceme ukázat, že se dá učit i jiným způsobem než čtením z knih. We chose the interactive pen because we have technical equipment that we use for educational improvment. We want to show that we can learn in a different way, not only by reading from books.

11 PICHTŮV PSACÍ STROJ BRAILLE WRITER Matěj Tento stroj jsme vybrali, protože se na naší škole učí děti, které třeba nevidí nebo neslyší. Máme zařízení i pro děti na vozíčku. This machine we chose because there are kids who are blind or deaf at our school. We also have facilities for children on wheelchairs.

12 Nakonec jsme vybrali těchto 5 věcí: Finally we picked these 5 things:


Stáhnout ppt "Naše škola v krabici Our school in a box. TAHÁK CRIB NOTE Odpovídali jsme na otázku: Jak se učíme? Někdy je pro nás velmi těžké si nějakou látku zapamatovat,"

Podobné prezentace


Reklamy Google