Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ČESKÁ ABILYMPIJSKÁ ASOCIACE ČESKÁ ABILYMPIJSKÁ ASOCIACE.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ČESKÁ ABILYMPIJSKÁ ASOCIACE ČESKÁ ABILYMPIJSKÁ ASOCIACE."— Transkript prezentace:

1

2 ČESKÁ ABILYMPIJSKÁ ASOCIACE ČESKÁ ABILYMPIJSKÁ ASOCIACE

3 Akce  Putovní expozice soutěžních výrobků z abilympiád  Uspořádání 5. světové abilympiády v Praze v roce 2000  Zajištění účasti českého reprezentačního týmu na 6. mezinárodní abilympiádě v Indii v roce 2003  Podíl na odstranění bariér na pardubickém hlavním vlakovém nádraží  Demonstrace na podporu požadavků zdravotně postižených lidí v oblasti sociálních služeb  Konference úřadů práce o zaměstnávání osob se ZPS  Spoluúčast na podání ústavní stížnosti zaměřené na diskriminaci zdravotně postižených dětí

4 Aktivity  Národní abilympiády  Abilympijský zpravodaj  Rozhlasový pořad zaměřený na různé aspekty života zdravotně postižených lidí  Zážitkový seminář „Společnou cestou“  Patronát nad dětskou národní abilympiádou

5 Dlouhodobé projekty  Podporované zaměstnávání  Evidence architektonických bariér a snaha o jejich odstranění

6 Poděkování Děkujeme za pozornost a ujišťujeme Vás, že se na nás můžete s důvěrou obracet se všemi připomínkami, dotazy a problémy ohledně bezbariérovosti.

7 Kontakty: Sídlo sdružení: Česká abilympijská asociace, Pospíšilovo nám. 1693, 530 03 Pardubice Korespondenční adresa: Česká abilympijská asociace, Rokycanova 2654, 530 02 Pardubice Telefon, fax:  :466 265 583,466 304 366 fax:466 265 583,466 304 436 E-mail, webové stránky: abilinfo@abilympics.cz www.abilympics.cz

8 Konec prezentace Ukončení prezentace: Nové spuštění prezentace:

9 Národní abilympiáda  oficiální organizátor národních abilympiád, významných soutěží pracovních schopností a dovedností zdravotně postižených, uskutečňujících se pod záštitou významných politických osobností,  dějištěm je Salesiánské středisko mládeže v Pardubicích,  každoročně je připraveno průměrně 30 disciplín; z nich se dle projeveného zájmu uskutečňuje přibližně 20,  bohatý doprovodný program.

10 Putovní expozice výrobků z abilympiád  zajišťování expozic přibližujících zručnost a talent zdravotně postižených lidí,  jde o kolekci zdařilých výrobků a výtvorů soutěžících z národních abilympiád,  výstavy se uskutečnily v Olomouci, Praze, Litoměřicích, Strakonicích, Brně, Uherském Hradišti a Pardubicích,  vhodná propagace českého abilympijského hnutí.

11 Patronát nad dětskou národní abilympiádou  první soutěžní přehlídku pro zdravotně postižené děti uspořádala Asociace v rámci národní abilympiády v letech 1999 a 2001,  od roku 2002 svěřeno pořádání abilympiády Jedličkovu ústavu a školám v Praze,  na 5. světové abilympiádě v Praze soutěžilo 20 dětí, které si rozebraly 6 zlatých, 9 stříbrných a 4 bronzové medaile,  6. mezinárodní abilympiády v Indii se zúčastnily 4 děti z naší republiky, které vybojovaly 1 zlatou a 1 stříbrnou medaili.

12 Rozhlasové pořady  jsou zaměřené na různé aspekty života zdravotně postižených lidí,  zhruba dvacetiminutový blok je připravovaný 6x za rok ve spolupráci s Českým rozhlasem Pardubice,  vystupují zajímaví hosté například:  ředitel Hamzovy odborné léčebny v Luži-Košumberku,  zástupkyně Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých,  témata: reforma sociálních služeb, abilympijské hnutí a jeho partneři, odstraňování stavebních bariér, zajímavé noviny a časopisy, podporované zaměstnávání...

13 Podporované zaměstnávání  v prosinci roku 2002 založena speciální agentura,  prosazování podporovaného zaměstnávání pro osoby znevýhodněné na otevřeném trhu práce v Pardubicích a blízkém okolí,  projekt finančně podporuje: •sdružení Rytmus z projektu „Equal – iniciativa Evropské unie zaměřená na předcházení diskriminaci a nerovnostem v zaměstnání“, •Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR,  služby využilo do konce ledna 2004: •více než 60 lidí se změněnou pracovní schopností, •dlouhodobější odborná pomoc byla poskytnuta 30 lidem, •pro 7 osob se podařilo najít zaměstnání.

14 Abilympijský zpravodaj  vydavatelem je Česká abilympijská asociace,  vychází 5x ročně v nákladu několik tisíc výtisků a všem odběratelům je zasílán zdarma,  tematické okruhy: •informace týkající se života zdravotně postižených lidí, •abilympijské hnutí v České republice i v zahraničí, •zaměstnávání osob se změněnou pracovní schopností, •závažné legislativní nedostatky, •upoutávky na zajímavé knihy, •medailónky činorodých osobností, •profily humanitárních organizací, •pozvánky na rekondiční pobyty a společenské akce.

15 Zážitkový seminář „Společnou cestou“  se Sjednocenou organizací nevidomých a slabozrakých připravuje Asociace zážitkový seminář „Společnou cestou“,  zdraví účastníci na něm mohou poznat pocity zdravotně postižených lidí v modelových situacích běžného života.


Stáhnout ppt "ČESKÁ ABILYMPIJSKÁ ASOCIACE ČESKÁ ABILYMPIJSKÁ ASOCIACE."

Podobné prezentace


Reklamy Google