Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s."— Transkript prezentace:

1 Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s.
Prezentace Seminář pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

2 Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. Osnova prezentace
1. Destinační agentura České středohoří, o.p.s. 2. Základní charakteristika regionu 3. 10 důvodů proč navštívit region – TOP nabídka vhodná i pro příjezdový cestovní ruch 4. Návrh 2-3 denního výletu do regionu – tipy vhodné pro DCR a přeshraniční cestovní ruch 5. Novinky, akce a eventy, které v regionu proběhnou v roce 2013 Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

3 Mezi oblasti činnosti patří tyto obecně prospěšné služby:
Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. 1. O destinační agentuře Destinační agentura České středohoří, o.p.s. byla zapsána do rejstříku obecně prospěšných společností, vedeného Krajským soudem v Ústí nad Labem, dne Zakladateli jsou Město Litoměřice, Ústecký kraj a Biskupství litoměřické. Mezi oblasti činnosti patří tyto obecně prospěšné služby: - podpora šetrné turistiky včetně realizace turistických služeb, mimo jiné poskytování turistických informací a návazných návštěvnických služeb, - podpora zahraniční spolupráce, zejména v oblasti životního prostředí, šetrné turistiky, vzdělávání a regionálního rozvoje, - pozitivní prezentace regionu včetně výstavní, veletržní a publikační činnosti, - vydávání informačních materiálů a odborových publikací, - identifikace a podpora projektů, zejména v oblasti životního prostředí a udržitelného regionálního rozvoje, - a další. Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

4 České středohoří je geomorfologický celek o rozloze 1265 km².
Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. 2. Základní charakteristika regionu České středohoří je geomorfologický celek o rozloze 1265 km². Na 84% území Českého středohoří zaujímá Chráněná krajinná oblast – CHKO České středohoří o výměře 1063,17 km². Nejvyšší vrchol – Milešovka - 837m. Nejnižším bodem je hladina Labe v Děčíně - 121,9 m. Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“. Seminář pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

5 Region Destinační agentury České středohoří, o. p. s. 2
Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. 2. Základní charakteristika regionu CHKO České středohoří Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

6 3.1 Litoměřice - památková rezervace 3.2 Terezín - památník Terezín
Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s důvodů proč navštívit náš region – TOP nabídka Historická města 3.1 Litoměřice - památková rezervace 3.2 Terezín - památník Terezín Hrady a zámky 3.3 Hrad Střekov 3.4 Zámek Libochovice 3.5 Zřícenina hradu Hazmburg Přírodní zajímavosti 3.6 Milešovka 3.7 Lovoš a Opárenské údolí 3.8 Vodopády v okolí Ústí nad Labem 3.9 Porta Bohemica 3.10 Říp Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

7 - historická sklepení, mnohé kostely, muzeum, několik galerií
Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s Město Litoměřice – památková rezervace - královské město - gotické, renesanční i barokní stavby, chráněné v městské památkové rezervaci - historická sklepení, mnohé kostely, muzeum, několik galerií - Biskupství litoměřické - vyhlídka Mostná hora a hradební parkány - Karel Hynek Mácha Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

8 Malá pevnost jako historická část Terezína Národní hřbitov Terezín
Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s Památník Terezín Památník Terezín vznikl v místech utrpení desetitisíců lidí původně jako Památník národního utrpení roku 1947 z iniciativy vlády znovu obnoveného Československa. Soubor Památníku Malá pevnost jako historická část Terezína Národní hřbitov Terezín Muzeum ghetta Terezín Židovský hřbitov s krematoriem a Ruský hřbitov Památník sovětských vojáků Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

9 Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. 3.3 Hrad Střekov
Hrad Střekov se vypíná na temeni mohutné znělcové skály, vysoko nad tokem řeky Labe. Jeho výrazná poloha a romantický vzhled inspirovaly řadu světových i českých umělců. První zmínky o hradu jsou z roku 1319. Zříceniny hradů Hrad Kostomlaty pod Milešovkou Hrad Kamýk Hrad Kalich Hrad Košťálov Hrad Oltářík Hrad Litýš Hrad Opárno Hrad Ostrý Hrad Panna Hrad Skalka Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

10 - sbírka kachlových kamen,
Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s Zámek Libochovice Zámek Libochovice – barokní skvost, se nachází v malebné a romantické krajině dolního Poohří vroubené kopci Českého středohoří, na místě staré gotické tvrze. Je zde k vidění: - sbírka kachlových kamen, - orientální salónek s čínskými vázami a japonským porcelánem, - barokní ložnice, kuchyně s tradičním nádobím a řada salónků, - francouzská zahrada a další. Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

11 Region Destinační agentury České středohoří, o. p. s. 3
Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s Zřícenina hradu Hazmburg Zřícenina tohoto gotického hradu na zdaleka viditelném čedičovém vrchu nad obcí Klapý, 3,5 kilometru severozápadně od města Libochovice, je dominantou krajiny Českého středohoří. Z věže je rozhled na město Libochovice, ale i na celé dolní Polabí a Poohří v dáli s bájnou horou Říp i na úchvatné panorama Českého středohoří. Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

12 Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. 3.6 Milešovka
Milešovka je po právu nazývána královnou Českého středohoří. nadmořská výška 836,5 m (je nejvyšší horou Českého středohoří), průměrnou rychlostí větru 8,5 m/s (= 30,5 km/hod) - vrchol hory největrnějším místem České republiky, sklon až 30°, na vrcholu s úchvatným výhledem do krajiny se nachází hostinec a meteorologická observatoř s rozhlednou. Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

13 - menší z „dvojčat“ Kybička (471 metrů),
Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s Lovoš a Opárenské údolí Lovoš je osamělý vulkanický kužel u města Lovosice vypínající se do výšky 570 metrů. Kopec má dva vrcholy: - menší z „dvojčat“ Kybička (471 metrů), - Lovoš - čedič a Kybička - znělec. U vsi Oparno na ostrohu nad údolím leží zřícenina hradu Oparno s nádherně zachovaným sklepením. Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

14 Vaňovský – je vysoký 12 m a je nejvyšší v Českém středohoří,
Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s Vodopády v okolí Ústí nad Labem Ústí nad Labem je nazýváno „městem vodopádů“ – v jeho okolí jich totiž najdete nespočet, například: Vaňovský – je vysoký 12 m a je nejvyšší v Českém středohoří, Budovský vodopád – voda spadá z 11 metrů, Stříbrnický vodopád a Svádovský vodopád, který se ukrývá na soukromém pozemku v boční roklince Kojetického potoka v Olšinkách, odkud spadá z výše 10 m. Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

15 Region Destinační agentury České středohoří, o. p. s. 3
Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s Porta Bohemica – Brána Čech Bránou Čech se nazývá kaňonovité údolí Labe, kterým řeka vstupuje do Českého středohoří. Nejkrásnější pohled na Bránu Čech je z paluby lodě, nesoucí též název Porta Bohemica. V bezprostředním okolí Brány Čech se nacházejí rozlehlé vinice, na kterých se pěstuje tzv. žernosecké víno, jež patří k nejkvalitnějším v České republice. Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

16 Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. 3.10 Hora Říp
Říp (460,7 m) je zdaleka viditelná hora (bývalá sopka), přesněji čedičová kupa, s románskou rotundou na vrcholu, vystupující z polabské roviny 5 km jižně od Roudnice nad Labem. Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

17 příjezd do města Litoměřice, ubytování
Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s Návrh 3 denního výletu do regionu Pátek – Porta Bohemica příjezd do města Litoměřice, ubytování výlet lodí Porta Bohemica do Ústí nad Labem a zpět Sobota – pěší turistika na rozhlednu Varhošť 8,5 km - cesta tam se zastávkou na NPP Bílé stráně, PP Babinské louky 7,5 km - cesta zpět se zastávkou u PR Holý Vrch u Hlinné, PP Hradiště Neděle prohlídka památkové rezervace města Litoměřice odjezd domů Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

18 Mezinárodní výstava psů 25.5.- 26.5.2013
Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s Novinky, akce a eventy 2013 5.1 Město Litoměřice Mezinárodní výstava psů Litoměřický Kořen Zahrada Čech – Vinobraní Litoměřické Varhanní léto 7. a 8. měsíc 2013 5.2 Terezín JOM HA´ŠOA Výročí poslední popravy v Malé pevnosti a Terezínská tryzna Pietní akt u příležitosti popravy Milady Horákové Josefínské slavnosti Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

19 Hudební festival Barevná paleta – září 2013
Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s Novinky, akce a eventy 2013 5.3 Město Ústí nad Labem Jeden svět - Festival dokumentárních filmů o lidských právech – březen 2013 Femina Film 2013 –Mezinárodní filmový festival žen o ženách – Hudební festival Barevná paleta – září 2013 5.4 Město Úštěk Piráti na jezeře Historický jarmark Den českých řemesel Úštěcký advent 5.5 Hora Říp Řípská pouť Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

20 Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. Zdroje informací
Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

21 Destinační agentura České středohoří, o.p.s.
Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. Poděkování a kontakt Děkuji za pozornost. Miroslav Chlumský Destinační agentura České středohoří, o.p.s. Tyršovo náměstí 68/5 41201 Litoměřice gsm: Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.


Stáhnout ppt "Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s."

Podobné prezentace


Reklamy Google