Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zdravotníci Bolevec http://prvni-pomoc.mypage.cz zdravotnici.bolevec@seznam.cz http://prvni-pomoc.mypage.cz tel.: 721 154 396; 604 442 178; 721 367 962.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zdravotníci Bolevec http://prvni-pomoc.mypage.cz zdravotnici.bolevec@seznam.cz http://prvni-pomoc.mypage.cz tel.: 721 154 396; 604 442 178; 721 367 962."— Transkript prezentace:

1 Zdravotníci Bolevec http://prvni-pomoc.mypage.cz
tel.: ; ;

2 Historie V lednu roku 2009 vznikla myšlenka na vznik školícího družstva zdravotníků, kteří si vzali za své naučit první pomoc nejen členy sborů dobrovolných hasičů, ale také žáků a žákyň na Základních školách a Mateřských školkách, studentů středních škol, ale i lektorů a obyvatelstva jako celek, kteří mají zájem se naučit, či procvičit své dovednosti v poskytování první pomoci. Postupem času bylo toto družstvo pro své dosavadní výborné školící výsledky požádáno o rozšíření své působnosti o školení ochrany obyvatelstva. Po zkušenostech nabytých na výcviku na LZS OK si i tento úkol vzala skupina školitelů za své a nyní je schopna poskytnout školení první pomoci, školení PO, ale také výcvik a školení jednotek předurčených pro ochranu obyvatelstva. Tento výcvik a školení je prováděno cyklicky. Postupem času získala skupina zkušenosti o maskování mimořádných událostí, čímž zřetelně zatraktivnila své výcviky a školení. Nyní má tato skupina 4 členy. Všichni tito členové mají zdravotnické vzdělání a jsou intenzivně proškolovány v oblasti ochrany obyvatelstva a PO.

3 Popis činnosti Školení první pomoci pro SDH obcí, školy, školky, Podniky a firmy, úřady …… Zdravotnické dohledy na společenských a sportovních akcích Nácvik resuscitace Ukázky záchrany osob ve spolupráci se složkami IZS Ukázky líčení mnoha typů poranění Zajištění námětových a prověřovacích cvičení s realistickými situacemi a raněnými Školení Požární ochrany Soutěže pro školy a školky

4 Ukázky pro občany

5 Rozsah školení Základy anatomie
Nácvik a ukázka resuscitace, Bezvědomí, Bezdeší Šok, úrazové amputace, poranění páteře Stavění krvácení, druhy ran Laická diagnostika a klasifikace druhu poranění Zlomeniny a jejich fixace Popáleniny, opařeniny a způsob jejich ošetření Vyprošťování a transport raněných Nouzová volání Ukázka možností improvizací při řešení stavů ohrožujících lidský život Základy psychologie Školení zákona 133/1985 Sb. o PO Praktické ukázky druhů poranění

6 Školení na školkách

7 Líčení poranění pro napodobení pravosti poranění využívá skupina speciální vybavení pro maskování Maskování probíhá přímo na místě školení Pro výcvik jednotek IZS jsou používáni speciálně vyškolení figuranti, kteří tak zaručují věrohodnost zásahu Doba maskování je závislá na počtu raněných a charakteru jejich poranění Druhy poranění: oděrky, odřeniny, řezné rány, luxace, otevřené zlomeniny, cizí tělesa v ráně (hřebík, klacek, střep, střepina, část kotouče pily), poranění břicha (vyhřeznutí orgánů), skalpace, ztrátová poranění (amputace), popáleniny, cyanosa, poleptání, zvracení, pneumotorax, tepenné a žilní krvácení.

8 Ukázka líčení

9 Ukázky výcviku

10 Koordinace skupiny a odborná garance
Koordinátor projektu Miroslav Dolanský Zdravotnický asistent FN Plzeň Spolupracovníci projektu Eva Hájková Všeobecná sestra Petra Jedličková Dis. Petra Moláčková Všeobecná sestra Všeobecná sestra FN Plzeň ZZK Plzeňského kraje Odborní garanti projektu As. MUDr. Richard Pradl As. MUDr. Jana Kuntscherová MUDr. Helena Krajčíková FN Plzeň Praktická lékařka pro dospělé


Stáhnout ppt "Zdravotníci Bolevec http://prvni-pomoc.mypage.cz zdravotnici.bolevec@seznam.cz http://prvni-pomoc.mypage.cz tel.: 721 154 396; 604 442 178; 721 367 962."

Podobné prezentace


Reklamy Google