Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VI. Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VI. Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka"— Transkript prezentace:

1 VI. Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka
Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice projekt EUškola pro život, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 9. ročník (1. – 12. úloha) VI. označení digitálního učebního materiálu: VY_32_INOVACE_CJ.9.016

2 Metodické pokyny Autor: Mgr. Roman Kotlář Vytvořeno: červen 2012
Určeno pro 9. ročník Český jazyk 2. stupeň Téma: řešení úloh testů Scio Očekávané výstupy: aplikuje logickou úvahu a znalosti dosud osvojeného učiva při řešení úloh testů Scio Forma: žáci pracují samostatně Pomůcky: počítač, dataprojektor Zdroje: zadání testů Scio, obrázky – zdroj uveden přímo v daném slidu Další pokyny: Při práci lze využít hlasovací zařízení a vyhodnotit nejrychlejšího řešitele, který získá nejvíce z možného počtu bodů (Lze pracovat i ve skupinách, které mezi sebou soutěží. Pokud daná skupina nedokáže svoji úlohu vyřešit, může se o správné řešení pokusit jiná skupina.). Za podstatnou skutečnost lze považovat odůvodnění zvoleného řešení a pro kontrolu ukázat správné řešení. Hra může mít i více vítězů v případě rovnosti získaných bodů.

3 Úloha č. 1 testu Scio z českého jazyka pro 9. ročník (podzim 2011)
Společné zadání pro úlohu č. 1 – 12 U každé z vět v úlohách 1 až 12 rozhodněte, zda je napsána bez pravopisné nebo mluvnické chyby. Honza nabyl značného jmění, většinu zdědil po svém strýcovi. A) ANO B) NE Řešení: A) ANO B) NE - Honza nabyl značného jmění, většinu zdědil po svém strýci. Správnou odpovědí je varianta B).

4 Úloha č. 2 testu Scio z českého jazyka pro 9. ročník (podzim 2011)
Společné zadání pro úlohu č. 1 – 12 U každé z vět v úlohách 1 až 12 rozhodněte, zda je napsána bez pravopisné nebo mluvnické chyby. Petr se choval rozumně, nevymlouval se a přijel tramvají číslo dvacet tři až na konečnou. A) ANO B) NE Řešení: A) ANO B) NE Správnou odpovědí je varianta A).

5 Úloha č. 3 testu Scio z českého jazyka pro 9. ročník (podzim 2011)
Společné zadání pro úlohu č. 1 – 12 U každé z vět v úlohách 1 až 12 rozhodněte, zda je napsána bez pravopisné nebo mluvnické chyby. Ze škvír na stinných místech vyrazily zástupy pavouků na svůj večerní lov. A) ANO B) NE Řešení: A) ANO B) NE Správnou odpovědí je varianta A).

6 Úloha č. 4 testu Scio z českého jazyka pro 9. ročník (podzim 2011)
Společné zadání pro úlohu č. 1 – 12 U každé z vět v úlohách 1 až 12 rozhodněte, zda je napsána bez pravopisné nebo mluvnické chyby. Dnes půjdu do kina s oběmi svými sestrami. A) ANO B) NE Řešení: A) ANO B) NE - Dnes půjdu do kina s oběma svými sestrami. Správnou odpovědí je varianta B).

7 Úloha č. 5 testu Scio z českého jazyka pro 9. ročník (podzim 2011)
Společné zadání pro úlohu č. 1 – 12 U každé z vět v úlohách 1 až 12 rozhodněte, zda je napsána bez pravopisné nebo mluvnické chyby. Mezi atlasy, knihami a slovníky nemohly dívky najít své učebnice. A) ANO B) NE Řešení: A) ANO B) NE Správnou odpovědí je varianta A).

8 Úloha č. 6 testu Scio z českého jazyka pro 9. ročník (podzim 2011)
Společné zadání pro úlohu č. 1 – 12 U každé z vět v úlohách 1 až 12 rozhodněte, zda je napsána bez pravopisné nebo mluvnické chyby. Manželé Horákovi dostali bezůročnou půjčku na koupi nábytku. A) ANO B) NE Řešení: A) ANO B) NE - Manželé Horákovi dostali bezúročnou půjčku na koupi nábytku. Správnou odpovědí je varianta B).

9 Úloha č. 7 testu Scio z českého jazyka pro 9. ročník (podzim 2011)
Společné zadání pro úlohu č. 1 – 12 U každé z vět v úlohách 1 až 12 rozhodněte, zda je napsána bez pravopisné nebo mluvnické chyby. Drolivá zeď, která obklopovala dům pro mě byla symbolem tajemství. A) ANO B) NE Řešení: A) ANO B) NE - Drolivá zeď, která obklopovala dům, pro mě byla symbolem tajemství. Správnou odpovědí je varianta B).

10 Úloha č. 8 testu Scio z českého jazyka pro 9. ročník (podzim 2011)
Společné zadání pro úlohu č. 1 – 12 U každé z vět v úlohách 1 až 12 rozhodněte, zda je napsána bez pravopisné nebo mluvnické chyby. Jedinou záštitou Brňanů byla posádka ukrytá na hradu Špilberk, jež měla město bránit před švédskými nájezdníky. A) ANO B) NE Řešení: A) ANO B) NE Správnou odpovědí je varianta A).

11 Úloha č. 9 testu Scio z českého jazyka pro 9. ročník (podzim 2011)
Společné zadání pro úlohu č. 1 – 12 U každé z vět v úlohách 1 až 12 rozhodněte, zda je napsána bez pravopisné nebo mluvnické chyby. Po dovolené nemohl na Milanovi příbuzné dlouho zapomenout. A) ANO B) NE Řešení: A) ANO B) NE Správnou odpovědí je varianta A).

12 Úloha č. 10 testu Scio z českého jazyka pro 9. ročník (podzim 2011)
Společné zadání pro úlohu č. 1 – 12 U každé z vět v úlohách 1 až 12 rozhodněte, zda je napsána bez pravopisné nebo mluvnické chyby. Ředitel mi soukromě řekl, že byste mohl v konkurzu uspět. A) ANO B) NE Řešení: A) ANO B) NE Správnou odpovědí je varianta A).

13 Úloha č. 11 testu Scio z českého jazyka pro 9. ročník (podzim 2011)
Společné zadání pro úlohu č. 1 – 12 U každé z vět v úlohách 1 až 12 rozhodněte, zda je napsána bez pravopisné nebo mluvnické chyby. Drobní živočichové a suchozemské želvy se u moře staly mými jedinými společníky. A) ANO B) NE Řešení: A) ANO B) NE - Drobní živočichové a suchozemské želvy se u moře stali mými jedinými společníky. (Jeden z podmětů několikanásobného podmětu je rodu mužského životného, proto v přísudku bude „i”.) Správnou odpovědí je varianta A).

14 Úloha č. 12 testu Scio z českého jazyka pro 9. ročník (podzim 2011)
Společné zadání pro úlohu č. 1 – 12 U každé z vět v úlohách 1 až 12 rozhodněte, zda je napsána bez pravopisné nebo mluvnické chyby. Zdeněk celý strnul, ale byl ještě natolik duchapřítomný, že rychle dráty od sebe odělil. A) ANO B) NE Řešení: A) ANO B) NE - Zdeněk celý strnul, ale byl ještě natolik duchapřítomný, že rychle dráty od sebe oddělil. Správnou odpovědí je varianta B).


Stáhnout ppt "VI. Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka"

Podobné prezentace


Reklamy Google