Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

2. INFOSCHŮZKA s 1. ročníky akademický rok 2009/2010.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "2. INFOSCHŮZKA s 1. ročníky akademický rok 2009/2010."— Transkript prezentace:

1 2. INFOSCHŮZKA s 1. ročníky akademický rok 2009/2010

2  Portál ZČU  Výpočetní prostředí  Stipendia a platby  Koleje  Univerzitní mail

3  K přihlášení je potřeba mít zřízené Orion konto!  http://portal.zcu.cz  http://moje.zcu.cz

4

5  Přihlášení k PC pouze přes Orion konto  Většina učeben s PC je u vstupu vybavena snímačem JIS karet  První krůčky, které jste obdrželi při výdeji JIS karty, naleznete zde: http://prvnikrucky.zcu.cz

6

7  Sociální  Ubytovací  Prospěchové  Mimořádné

8  Kdo na něj má nárok? - Student, jehož rodina nemá příjem vyšší než 1,5 násobek životního minima. - Prokáže to potvrzením vydávaným státním úřadem sociální podpory (poštou či osobně na IPC).  Na jak dlouho je potvrzení vystavováno? - Na 21 měsíců.

9  Student má na toto stipendium právo každý kalendářní měsíc po standardní dobu studia (mimo červenec a srpen).  Výše stipendia je dána zákonem (v I. a II. čtvrtletí roku 2009 to bylo 1620 Kč).  Žádost se podává elektronicky na Portálu ZČU.  více na http://socstip.zcu.cz/http://socstip.zcu.cz/

10  Matka samoživitelka, čistá mzda 10 000 Kč, 2 nezaopatřené děti ve věku 15 – 26 let  Životní minimum: 7380 Kč (viz. kalkulačka – odkaz níže)  Výpočet: 7 380 x 1, 5 = 11 070 Kč  10 000 Kč nárok na soc. stip.  http://www.mpsv.cz/clanek.php?lg=1&id=875#vypocetzm http://www.mpsv.cz/clanek.php?lg=1&id=875#vypocetzm

11  Kdy na něj má student nárok?  Studuje v prezenční formě.  Nepřekročil standardní dobu studia.  Nemá místo trvalého pobytu ve stejném okrese, kde sídlí univerzita (Plzeň - město).  Studuje v prvním studijním programu příslušného stupně (např. Bc.).

12  Žádost se podává elektronicky na Portálu a to pouze jednou za dobu studia.  Studentům prvních ročníků bude vyplaceno až po imatrikulacích.  Stipendium je vypláceno bankovním převodem na č.ú. uvedené v údajích na Portálu.  Stipendium je vypláceno vždy za každé uplynulé čtvrtletí.

13  Kdo na něj má nárok? - Student, který je v bakalářském či magisterském programu a studuje ve standardní době studia a dosáhl v uplynulém roce alespoň 60 kreditů. - Samozřejmostí je co nejlepší prospěchový průměr (10% nejlepších z oboru).  Toto stipendium přiznává děkanka fakulty.

14  Kdo na něj má nárok? - Student, který reprezentuje katedru/ fakultu/ univerzitu na různých soutěžích či se jinak přičiní k šíření dobrého jména univerzity.  Je přiznáváno rektorem či děkankou.  Žádost může podat i vedoucí katedry. Ne však student sám.

15  Úplně tím nejdůležitějším je vyplnit si na Portálu oddíl, jenž obsahuje informace nezbytné k vyplacení stipendia (např. číslo účtu).

16

17  Vztahuje se na studenty, kteří studují déle, než je standardní doba studia zvětšená o jeden rok. Například pro bakalářské studium: (standard je 3 roky) + 1 => 4 roky „bezplatně“, pátý rok se již platí.  Poplatek je účtován za každý započatý semestr ve výši cca 18 tis. Kč (17 976,- Kč v akademickém roce 2008/2009).  !!!POZOR!!! do doby studia na VŠ se počítá i předchozí nedokončené studium!!!

18  Pokud student již dokončil jednu VŠ a chce jít na další, bude platit roční poplatek cca 3 tis. Kč (2 996,- Kč v akademickém roce 2008/09)

19  Platby mohou být sníženy na základě žádosti studenta (např. ze sociálních důvodů, pokud pobírá přídavek na dítě alespoň v základní výměře).  Žádost se podává na IPC (Jungmannova 3).

20  Správa kolejí a menz: http://www.skm.zcu.cz  Pro studenty 1. ročníků: http://skm.zcu.cz/aktuality.html  Náhradní ubytování: http://sus.zcu.cz/

21

22  http://phone.zcu.cz http://phone.zcu.cz (telefonní a e-mailový seznam zaměstnanců a studentů ZČU)  http://www.skvaip.fpe.zcu.cz/index.php?co=posta http://www.skvaip.fpe.zcu.cz/index.php?co=posta (návod na přesměrování pošty) POZNÁMKA: Číst studentské maily je povinné!

23

24 Přejeme hodně štěstí a úspěchů ve studiu na FPE  www.skvaip.fpe.zcu.cz www.skvaip.fpe.zcu.cz  skvaip@email.cz skvaip@email.cz  Příští témata: akademická samospráva, studentské aktivity


Stáhnout ppt "2. INFOSCHŮZKA s 1. ročníky akademický rok 2009/2010."

Podobné prezentace


Reklamy Google