Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Rýmy Jazykový cit.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Rýmy Jazykový cit."— Transkript prezentace:

1 Rýmy Jazykový cit

2 Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

5 Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

6 Použité odkazy vlastní tvorba Kreslené obrázky, které se rýmují

7 Metodický pokyn Integrovaný blok: řeč
. rozvoj gramatické správnosti řeči . vést děti k chápání jednoduchého rýmu složeného ze dvou slov, . hledat obrázky, které se rýmují Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Materiál obsahuje obrázky, které se rýmují V prezentaci jsou obrázky, které se rýmují, i další, které se nerýmují Děti mají za úkol najít dva obrázky, které se rýmují – obrázky budou mít při kliknutí stejný efekt, ostatní obrázky zmizí nebo se prolnou apod. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Práce s didaktickým kufříkem KUMUČ
Na magnetickou tabuli připevníme nebo namalujeme rýmující se obrázky Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Prvky polytechnické výchovy
Chápat jednoduché hádanky a vtipy  Poznat a najít k sobě slova, která se rýmují, doplnit chybějící slovo rýmu  Vědomě využívat všech smyslů, záměrně pozorovat, postřehovat, všímat si (nového, změněného, chybějícího)   Mít přiměřeně bohatou slovní zásobu, dokázat osvojená slova aktivně uplatnit v řeči, používat větší množství slovních obratů, správně určovat a pojmenovávat věci a jevy ve svém okolí   Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Rýmy Jazykový cit."

Podobné prezentace


Reklamy Google