Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_37_ Pravopisné testy

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_37_ Pravopisné testy"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_37_ Pravopisné testy Téma: Pravopisné testy Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace Materiál je určený žákům 5. ročníku.
Materiál je určený pro opakování a procvičení učiva, můžeme využít vždy jen jeden list na úvod hodiny, když chceme opakovat. Prezentace na interaktivní tabuli. Pomůcky: interaktivní pero, fixy na interaktivní tabuli Inovace: interaktivní způsob učení Metodické pokyny: čtení s porozuměním, pozorně čti, vyber správnou odpověď, dobře odůvodňuj

3 Označ věty, které jsou pravopisně správně.
Malí pstruzi se v potoce jen míhaly. Vyplašené vrány rychle vzlétli. Ochránci přírody měli konferenci v brně. Skupiny návštěvníků obdivovaly hrad. Kolem školi pobíhaly děti. Místní obyvatelé se sešli na návsi. Houfy špačků poletovaly nad vesnicí. Včera nás navštívily soudedovi děti. Žáci čtou věty a odůvodňují si pravopis a zvolí správný řádek.

4 Označ věty, které jsou pravopisně správně. Řešení.
Malí pstruzi se v potoce jen míhaly. Vyplašené vrány rychle vzlétli. Ochránci přírody měli konferenci v brně. Skupiny návštěvníků obdivovaly hrad. Kolem školi pobíhaly děti. Místní obyvatelé se sešli na návsi. Houfy špačků poletovaly nad vesnicí. Včera nás navštívily soudedovi děti.

5 Označ věty, které nejsou pravopisně správně.
Pravý včelí med je zdraví. Zdraví je to nejcennější, co máme. Hloupý Honza v pohádce všem pomohl. Rýsovaly jsme pravý úhel. V minulích deštivých dnech jsem si hodně četl. Kolem řeky Vydry vede naučná steska. Můj bratr mi byl dobrým pomocníkem. Žáci čtou věty a odůvodňují si pravopis a označí chybné věty.

6 Označ věty, které nejsou pravopisně správně. Řešení.
Pravý včelí med je zdraví. Zdraví je to nejcennější, co máme. Hloupý Honza v pohádce všem pomohl. Rýsovaly jsme pravý úhel. V minulích deštivých dnech jsem si hodně četl. Kolem řeky Vydry vede naučná steska. Můj bratr mi byl dobrým pomocníkem.

7 K vyznačenému slovu vyber slovo opačného významu.
Včera jsem procházel klidnou ulicí. neklidnou rušnou čistou Odpoledne jsem přišel brzy. včas rychle pozdě

8 pod umyvadly, mezi světly, cukroví o klukovi, pod stoli, mezi sloupy
Označ bezchybný řádek. ryby, hlavy, v broskvy pod umyvadly, mezi světly, cukroví o klukovi, pod stoli, mezi sloupy za stodolami, do hlavy, kostely sysel, sireček, pytel bydliště, kopyta, brzičko Žáci odůvodňují.

9 Označ bezchybný řádek. Řešení.
ryby, hlavy, v broskvy pod umyvadly, mezi světly, cukroví o klukovi, pod stoli, mezi sloupy za stodolami, do hlavy, kostely sysel, sireček, pytel bydliště, kopyta, brzičko

10 Zdroje


Stáhnout ppt "Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_37_ Pravopisné testy"

Podobné prezentace


Reklamy Google