Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Libor Hubl Papoušci.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Libor Hubl Papoušci."— Transkript prezentace:

1 Libor Hubl Papoušci

2 Papoušek červenotemný
Jediný zástupce rodu Purpuricephauls patří mezi nejpestřejší zbarvené australské papoušky.

3 Astrild Astrild pestrý (Pytilia melba) je drobný exotický pták z čeledi astrildovitých, z rodu Pytilia. Z tohoto rodu je asi nejznámějším zástupcem a často se chová jako okrasný pták. Vyskytuje se na jihu Afriky, výjmečně (spíše jen sezónně) od Senegalu po Ghanu.

4 Kakariky Kakariki žlutočelý (nazývaný také žlutokorunkatý) je podobný kakariki rudočelému (žlutočelý je o něco menší). Druh se vyskytuje pouze na Novém Zélandu a přilehlých ostrovech.

5 Alexandr Alexandr malý (Psittacula krameri), známý též pod názvem alexander malý, je krásně vybarvený pták z čeledi papouškovití (Psittacidae). Měří cm a váží zhruba 140 g.[2] Samicím chybí růžový límec, černá kresba v obličeji a mají kratší ocasní pera.

6 Kakadu Je jedním z bílých kakaduů. Rozdílného zbarvení je pouze tmavý zobák, šedé končetiny a žlutý ocas a chocholka. Ve volné přírodě bývá často zaměňován s podobným a blízce příbuzným kakaduem bílým.

7 Kanárek Milým společníkem jest kanárek, jejž rovnou láskou chová boháč ve stkvostné síni i řemeslník v hlučné dílně. Z čeledi pěnkav jsa rodem a původně na blažených ostrovech Kanárských domovem, předčí nad všecky příbuzné největšími vlohami, a jako by se ještě více zalíbiti chtěl, mění u nás svůj špinavě zelený oděv v krásně žlutý nebo zelenavě zažloutlý.

8 Korela Korela chocholatá (Nymphicus hollandicus) je jediný zástupce australského rodu Nymphicus. Je to jeden z nejoblíbenějších papoušků v České republice. Je to druhý nejběžněji chovaný pták po andulce.

9 Rosella Náleží mezi středně velké papoušky, dorůstá průměrně 30 cm. Má jasně červenou hlavu, světlý zobák, bílé líce a skvrnu pod zobákem, žlutou hruď a vrchní část břicha, na hřbetě je porostlá tmavými pery s nažloutlými okraji, křídla a ocasní pera má modravá a zbývající část ocasu tmavě zelenou.

10 Lori Lori mnohobarvý (Trichoglossus haematodus) je výrazně zbarvený pták z čeledi Psittaculidae (občas bývá řazen i do čeledi papouškovití)

11 Andulka Andulka vlnkovaná (Melopsittacus undulatus), starším českým názvem střední papoušek původem z Austrálie.

12 Ara Ara (Ara) je rod papoušků čítající osm žijících a minimálně jeden vyhynulý druh. Název tohoto rodu vytvořil francouzský přírodovědec Bernard Germain de Lacépède v roce 1799.

13 Žako Papoušek šedý – žako (Psittacus erithacus) patří mezi nejoblíbenější papoušky pro svoji schopnost napodobovat zvuky a slova. Jeho velikost se pohybuje kolem 30–40 cm. Zbarvení je proměnlivé od světlé až po černošedou. Na ocasních perech je nepřehlédnutelná červená barva.

14 Zebřička Zebřička pestrá (Taeniopygia guttata) je dnes nejrozšířenějším a nejznámějším druhem astrildovitých ptáků ve střední části Austrálie.

15 Papoušek zpěvavý Papoušek zpěvavý (Psephotus haematonotus), je malý papoušek žijící především ve vnitrozemí jihovýc


Stáhnout ppt "Libor Hubl Papoušci."

Podobné prezentace


Reklamy Google