Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Beach volleyball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Beach volleyball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova"— Transkript prezentace:

1 Beach volleyball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova
 1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma:  Beach volleyball – pravidla Jméno autora:  Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno dne:  5. září 2012 Metodický popis, (anotace):  Podpora hodiny Netradiční sportovní hry

2 Hřiště Hraje se na hřišti o rozměru 8 x 16 m
Hraje se na písku /hráči hrají bez bot/

3 Míč

4 Základní pravidla Beach volleyball, v českém překladu plážový volejbal vznikl z klasického šestkového volejbalu. V současné době patří mezi sporty i na letních olympijských hrách. První zmínky o vzniku plážového volejbalu pochází z dob po 1. světové válce, kdy američtí vojáci trávili svůj volný čas pod vysokou sítí na plážích.

5 Základní pravidla Základní odlišnosti od šestkového volejbalu:
VĚTŠINA PRAVIDEL JE PŘEVZATA Z KLASICKÉHO ŠESTKOVÉHO VOLEJBALU Základní odlišnosti od šestkového volejbalu: Družstvo tvoří pouze dva hráči První a poslední míč nesmí být odbit obouruč vrchem, výjimkou je pouze situace, pokud míč po útoku neopisuje oblouk. Dotyk míče při blokování se počítá jako jedno odbití a tedy se míč dále může odehrát pouze dvakrát na straně tohoto družstva.

6 Základní pravidla Základní odlišnosti od šestkového volejbalu:
Blokovat se smí jen před sebe, nikoliv do stran. Nesmí se ulívat prsty, smí se používat pouze čisté údery. V plážovém volejbalu lze přejít pod sítí do soupeřova pole, nesmí však hráč omezit hru soupeře.

7 Základní pravidla Systém bodování Utkání je tvořeno sety
1 set = dosažení 21 bodů jednoho z družstev s rozdílem minimálně 2 bodů mistrovské utkání se hrají na dva vítězné sety Při nerozhodném stavu utkání 1:1 na sety se hraje rozhodují 3 set pouze do 15bodů.

8 Použité zdroje:


Stáhnout ppt "Beach volleyball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova"

Podobné prezentace


Reklamy Google