Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ročník: 2. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Volejbal-průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ročník: 2. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Volejbal-průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:"— Transkript prezentace:

1 Ročník: 2. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Volejbal-průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 5. září 2012 Metodický popis, (anotace): Podpora hodiny Sportovní hry

2 Volejbal – průpravné hry

3 Přihrávaná o závod  Hráči vytvoří kruh.  Ve středu je jeden hráč, který přihrává dokola a jemuž se musí vracet přihrávka (myšleno přihrávka obouruč vrchem).  Po odbití míče jednou dokola se hráči vystřídají.  Vyhrává družstvo, které se dříve vystřídá.

4 Košíková odbíjením.  Hráči si přihrávají a odbíjení střílejí na koš.  Upadne-li míč na zem, přihrává druhá strana po vlastním nadhozu z autu.  Hráč může odbíjet i několikrát za sebou.

5 Honba za míčem v kruhu.  Hráči se rozestaví do kruhu a přihrávají si míč odbitím.  Uvnitř kruhu je hráč, který se snaží získat míč.  Jestliže hráč získá míč je nahrazen hráčem, který se poslední dotkl míče.

6 Přihrávaná ve trojicích  Dva hráči si přihrají míč, třetí, který stojí mezi nimi, se pokouší zmocnit míče nebo se ho alespoň dotknout.  Pokud se mu to podaří, vystřídá jej hráč který měl míč poslední.

7 Volná odbíjená  Hraje se přes síť 2 m vysokou.  Může hrát i více než 6 hráčů, kteří se pohybují volně po hřišti.  Jediné pravidlo je, že míč nesmí padnout na zem nebo jít ven za hřiště.

8 Přihrávaná o závod  Družstva stojí v zástupech, první hráč má míč a stojí asi 2 m před družstvem.  Na povel odbije míč nad sebe a ihned odběhne na konec družstva.  Dříve než míč spadne na zem vběhne pod něj další hráč, nahraje ho nad sebe a odběhne na konec družstva.  Vyhrává družstvo, které se první vystřídá.

9 Použité zdroje: vlastní


Stáhnout ppt "Ročník: 2. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Volejbal-průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:"

Podobné prezentace


Reklamy Google