Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Holečková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785. Provozuje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Holečková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785. Provozuje."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Holečková.
Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 Mnohoúhelníky – obvody a obsahy

3 Vypočítejte obsah kosočtverce ABCD, je-li dáno:
Obsah kosočtverce je 142,4 cm2.

5 Úlohy k procvičení Strana čtverce měří 6 cm. Vypočtěte, o kolik procent je úhlopříčka tohoto čtverce větší než jeho strana. (41 %) V pravoúhlém lichoběžníku měří základny 9 cm a 5 cm. Jeho kratší rameno měří 3 cm. Vypočtěte délky úhlopříček a délku druhého ramene. (e = 9,5 cm; f = 5,8 cm; b = 5 cm)

6 Jak je dlouhá úhlopříčka obdélníku s rozměry 10 dm a 5 dm
Jak je dlouhá úhlopříčka obdélníku s rozměry 10 dm a 5 dm? Vypočítej jeho obvod a obsah. (u = 11,2 dm; o = 30 dm; S = 50 dm2) Strana kosočtverce měří 5 cm, jeho výška měří 3,2 cm. Vypočítej obvod a obsah tohoto kosočtverce. (o = 20 cm; S = 16 cm2)

7 Literatura 1. Hudcová, Milada a Kubičíková, Libuše. Sbírka úloh z matematiky pro SOU a SOŠ. Praha: Prometheus, spol. s r. o., ISBN 2. Mikulčák, Jiří, a další. Matematické, fyzikální a chemické tabulky pro střední školy. Praha: Prometheus, spol. s r. o., ISBN


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Holečková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785. Provozuje."

Podobné prezentace


Reklamy Google