Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mnohočleny Sčítání, odčítání Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mnohočleny Sčítání, odčítání Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu"— Transkript prezentace:

1 Mnohočleny Sčítání, odčítání Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Mnohočleny Vyjádři povrchy kvádrů: Dokážeš určit, který kvádr má větší povrch, a o kolik? Červený kvádr má o 16a 2 větší povrch.

3 Mnohočleny Vypočítej obsah:

4 Mnohočleny Vypočítej zpaměti a zapisuj výsledky:

5 Mnohočleny Sečti: Postup při sčítání mnohočlenů: a) odstraníme závorky; b) najdeme členy, ve kterých jsou stejné proměnné ve stejných mocninách; c) tyto členy sečteme.

6 Mnohočleny Vypočítej:

7 Mnohočleny Vypočítej obvod trojúhelníku ABC, je-li dáno: a) strana a má délku x cm, strana b je o 2 cm kratší a strana c je dvakrát delší než strana a; b) strana b má délku y + 1 cm, strana a je o 3 cm delší a strana c je o 2cm kratší než strana b.

8 Mnohočleny Zapiš a uprav: a) součet dvojnásobku čísla x a trojnásobku čísla y zvětšený o dvojnásobek čísla y zmenšený o polovinu čísla x; b) součet druhé mocniny čísla y a třetí mocnina čísla z zvětšený o trojnásobek třetí mocniny čísla y.

9 Mnohočleny Vypočítej zpaměti a zapisuj výsledky:

10 Mnohočleny Odečti: Postup při odčítání mnohočlenů: a) odstraníme závorky; b) najdeme členy, ve kterých jsou stejné proměnné ve stejných mocninách; c) tyto členy sečteme(odečteme).

11 Mnohočleny Vypočítej:


Stáhnout ppt "Mnohočleny Sčítání, odčítání Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu"

Podobné prezentace


Reklamy Google