Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt 1 Databázové systémy I

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt 1 Databázové systémy I"— Transkript prezentace:

1 Projekt 1 Databázové systémy I
Kristína Hasprová Marek Jemelka Brno, 2017

2 Zadání Taneční studio nabízí kurzy, které jsou rozděleny podle tématu a obtížnosti. Pro jednotlivé kurzy jsou určeny tance, které se skládají z tanečních prvků podle obtížnosti. Za jednotlivé kurzy jsou zodpovědní dva lektoři opačného pohlaví. Kurz obsahuje informace o datu začátku, datu konce, ceně, počtu lekcí a dnu v týdnu, ve kterém se kurz vyučuje. O tanečnících známe jméno, příjmení, , pohlaví a u některých i datum narození. Do kurzů se hlásí tanečníci v párech a jako pár i uhrazují kurzovné. V jednotlivých lekcích je uchovávána docházka párů, a jaké tance byly vyučovány. Lektoři i tanečníci se do informačního systému hlásí pomocí zvoleného loginu a hesla.

3 ERDish Každý kurz musí být rozdělen podle jednoho tématu.
Každé téma může rozdělovat jeden nebo více kurzů. Každý tanec musí být složen z jednoho nebo více prvků tance. Každý prvek tance může být částí jednoho nebo více tanců. Každý kurz musí být veden právě dvěma lektory. Každý lektor může být zodpovědný za jeden nebo více kurzů.

4 Maticový diagram Téma Kurz Tanec Prvek tance Lektor Taneční pár Lekce
Téma Kurz Tanec Prvek tance Lektor Taneční pár Lekce Přihlašovací údaje Tanečník Obtížnost x popisuje je popsán určuje je vedený (dvěma) je zapsán obsahuje je určen je rozdělen na je vyučován na skládají Je vyučován na Je určen jsou zodpovědní za (dva) vyučují (dva) se přihlásí pomocí je zapsán do navštěvuje se skládá z jsou obsaženy v vyučuje jsou vyučovány lektory (dvěma) jsou navštěvovány je používáno patří do

5 ER diagram

6 Integritní omezení a podniková pravidla
Zodpovědní lektoři za kurz a za lekci musí být opačného pohlaví. Taneční pár nemůže navštívit stejný druh lekce vícekrát v rámci svého kurzovného. Heslo do informačního systému musí obsahovat minimálně 6 znaků, z toho musí být alespoň jedna číslice a jedno písmeno. Toto musí řešit webový systém, jelikož v databázi jsou uloženy jen hashovaná hesla. V tanečním páru musí být dvě různé osoby.

7 Děkujeme za pozornost


Stáhnout ppt "Projekt 1 Databázové systémy I"

Podobné prezentace


Reklamy Google