Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DINOSAUŘI Vojtěch Wolfel ″.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DINOSAUŘI Vojtěch Wolfel ″."— Transkript prezentace:

1 DINOSAUŘI Vojtěch Wolfel

2 Menu Co jsou dinosauři? Druhy dinosaurů Dinosauří rekordy

3 CO JSOU DINOSAUŘI? Obrovští, pomalí, plazi, kteří vymřeli před 65 milióny let Žili ve stádech, ve kterých pečovali o svá mláďata Odhaduje se, že někteří vážili více než 80 tun, a nedávné nálezy naznačují, že jejich délka mnohdy přesahovala 50 metrů Všichni dinosauři však nedorůstali tak fascinujících rozměrů, někteří nebyli větší než slepice

4 DRUHY DINOSAURŮ

5 Masožravci Zastupovali ve světě dinosaurů nebezpečné šelmy
Byli vybaveni svalnatým tělem a mohutnými, končetinami. Někteří byli vysocí jako dům Typické pro tyto masožravce byly ostré zuby a drápy, jimiž napadali jiná zvířata nebo bojovali v soubojích. Vzhledem ke svým rozměrům nebyli schopni rychlého pohybu na dlouhé vzdálenosti.

6 Býložravci Konzumace rostlin působila zvířatům mnohem víc problémů, než měla ta, jež se živila masem Rostliny obsahují tuhé, materiály, které se musí nejdříve rozdrtit a teprve potom přijde na řadu trávení. Býložraví dinosauři si poradili několika způsoby: nežvýkali, ale utržené rostliny jednoduše spolkli.

7 Rohatci Tricetatops je nejznámější ze s rohy vyzbrojených dinosaurů
Patřili mezi poslední dinosaury, kteří na Zemi žili Rohy měli na čenichu Triceratops se vzdáleně podobal nosorožci Lebku opticky zvětšoval ještě velký štít na jejím zadním konci

8 Dinosauří rekordy Nejdelší - nejdelším dinosaurem a zároveň nejdelším suchozemským tvorem všech dob byl Seismosaurus Halli, který byl dlouhý až 54 m. Nejvyšší - Ultrasaurus Macintoshi - 21 metrů. Nejtěžší - Ultrasaurus Macintoshi tun. Nejdelší zuby - 15 až 20 cm dlouhé zuby měli - Tyrannosaurus Rex, Ceratosaurus Ingens.

9 Zdroje: www.pravek.wz.cz www.wikipedia.org www.pixabay.com

10 Děkuji všem sponzorům co umožnili tuto soutěž, učitelům této školy že toto zorganizovali a také naší škole za možnost účasti. Pro ukončení stiskněte ESC, prezentace se jinak bude opakovat od začátku.


Stáhnout ppt "DINOSAUŘI Vojtěch Wolfel ″."

Podobné prezentace


Reklamy Google