Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

REKLAMA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "REKLAMA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT."— Transkript prezentace:

1 REKLAMA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_06_ Reklama. Žák se dozví co je to reklama, jaké druhy reklamy existují. Mgr. Monika Frolcová

2 Anotace: Žák se vyjadřuje na téma reklama
Anotace: Žák se vyjadřuje na téma reklama. Dozví se, jaké druhy reklamy existují. Jak by měla správná reklama vypadat. Diskutuje, která reklama se mu nejvíce líbí. Jestli někdy „naletěli“ reklamě. Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Mediální výchova Druh učebního materiálu: prezentace Power Point

3 CO JE TO REKLAMA? Reklama je jakákoliv placená nebo neplacená forma propagace zboží, služby, značky,… Snaží se přesvědčit, co nejvíce zákazníků. Jejím cílem je zvýšit prodej.

4 DRUHY REKLAMY Internetová Televizní Tisková (leták, inzerát) Světelná
Rozhlasová Mobilní - na autech, dopravních prostředcích Venkovní – plakáty, billboardy, štíty domů Propagační předměty – trička s potisky Alternativní – chodící reklama, reklamy vlečené letadlem,…

5 POZOR! Reklama nemusí být vždy pravdivá!
Vlastnosti předmětu jsou často nadsazené, přehnané.

6 VLASTNOSTI EFEKTIVNÍ REKLAMY
Měla by být originální, nápaditá, výstižná, stručná, krátká, srozumitelná a lehce zapamatovatelná měla by sdělovat výhody zboží.

7 DISKUSE Na kterém místě vás nejvíce reklama zaujme?
Stalo se tobě nebo někomu z rodiny, že jste se nechali nachytat reklamou? Pokud ano, tak na co to byla reklama.

8 Bibliografické citace
[cit ]. Dostupný na WWW: <


Stáhnout ppt "REKLAMA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT."

Podobné prezentace


Reklamy Google