Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.03_Hygiena Datum:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.03_Hygiena Datum:"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.03_Hygiena Datum: Ročník: první Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Hygiena Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: UČÍME SE S RADOSTÍ Anotace: Prezentace slouží k procvičování znalostí o hygienických potřebách a hygienických návycích pro žáky prvního ročníku. Současně se ověřuje správné skládání vět ze slov a chápání věty jako celku (myšlenky).

2 HYGIENA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Balejová.

3 Vyjmenuj hygienické potřeby na obrázcích a řekni,
k čemu a jak často se používají.

4 Podtrhni hygienické potřeby.
MÝDLO MÍČEK ŠAMPON KARTÁČEK NA ZUBY TUŽKA MEDVÍDEK RUČNÍK TOALETNÍ PAPÍR TAŠKA OŘEZÁVÁTKO HŘEBEN ZUBNÍ PATA BUDÍK TEKUTÉ MÝDLO

5 Podtrhni věty, které jsou správně.
K ZUBAŘI NEMUSÍM CHODIT, KDYŽ MĚ NIC NEBOLÍ. RÁNO NESNÍDÁM, PROTOŽE POSPÍCHÁM DO ŠKOLY. KAŽDÝ DEN SI BERU ČISTÉ SPODNÍ PRÁDLO. PIJU MÁLO, ABYCH NECHODIL ČASTO NA ZÁCHOD. KDYŽ KAŠLU, DÁM SI RUKU PŘED ÚSTA. MÝDLO A HŘEBEN POUŽÍVÁM KAŽDÝ DEN. PŘED JÍDLEM SI VŽDY UMYJU RUCE. ZUBY SI NEMUSÍM ČISTIT, MÁM JE HEZKY BÍLÉ. ČISTÍM SI ZUBY DVAKRÁT DENNĚ. VLASY SI MYJU ŠAMPONEM JEDNOU ZA MĚSÍC. ČASTO PIJU MLÉKO. SE STARŠÍMI KLUKY JSEM ZKOUŠEL KOUŘIT.

6 Vylušti tajenku. 1 2 3 4 5 6 1 2 6 4 5 3

7 Ke správným větám přiřaď usměvavého smajlíka, ke špatným zamračeného.
ČASTO CUCÁM BOMBÓNY. CHODÍM SPÁT AŽ POZDĚ V NOCI. MÁM SVŮJ VLASTNÍ RUČNÍK. RÁD CVIČÍM A PLAVU. NEJRADĚJI CELÝ DEN LEŽÍM A DÍVÁM SE NA TELEVIZI. JÍM ZELENINU. KDYŽ NEMÁM RÝMU, NEMUSÍM NOSIT KAPESNÍK. KAŽDÝ VEČER SE OSPRCHUJI.

8 Zdroje: Uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: bubliny mytí rukou kartáček na zuby mýdlo šampon tužka ručník taška hřeben budík míček medvídek toaletní papír ořezávátko zubní pasta krém Nůžky umývadlo pračka smiley úsměv smiley zamračený smiley otázka © Mgr. Pavla Balejová 2013


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.03_Hygiena Datum:"

Podobné prezentace


Reklamy Google