Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PŘÍTOMNÝ ČAS PRŮBĚHOVÝ, SLOVESA

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PŘÍTOMNÝ ČAS PRŮBĚHOVÝ, SLOVESA"— Transkript prezentace:

1 PŘÍTOMNÝ ČAS PRŮBĚHOVÝ, SLOVESA
Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/

2 Druh učebního materiálu Jazykové činnosti a pracovní listy.
Anotace Obsahuje pracovní listy a činnosti k procvičení sloves a přítomného času průběhového. Zaměřuje se na slovosled věty oznamovací i otázky a na krátké odpovědi. Autor Mgr. Ivana Tesařová Předmět Anglický jazyk Očekávaný výstup Rozlišuje grafickou a mluvenou podobu slova, rozumí jednoduchým větám, používá správné tvary sloves. Druh učebního materiálu Jazykové činnosti a pracovní listy. Cílová skupina Žáci 4. a 5. ročníku Metodický postup Polyfunkční kartičky se slovesy použijeme k zopakování slovní zásoby, další náměty k procvičování v textu.

3 dělat /vyrábět/ play hrát číst dívat se řídit jezdit /na kole/ otevřít
make dělat /vyrábět/ play hrát read číst eat jíst watch dívat se drive řídit ride jezdit /na kole/ open otevřít listen poslouchat write psát

4 Are you writing a letter? etc.
GUESSING GAME Demonstrate an activity and pupils guess: Are you driving a car? Are you making a cake? Are you writing a letter? etc. Answers: Yes, I am. No, I am not.

5 Complete am, are, is. I ….. writing a letter to my friend. ….. you reading a book. Filip and Radek ….. riding a bike. Simona ….. making a cake. All children ….. watching TV. He ….. opening a tin. They ….. listening to the music. ….. you eating an icecream? Vlasta ….. playing football and Pavel ….. playing ice-hockey.


Stáhnout ppt "PŘÍTOMNÝ ČAS PRŮBĚHOVÝ, SLOVESA"

Podobné prezentace


Reklamy Google