Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE"— Transkript prezentace:

1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONA ČÍSLO: III/2 NÁZEV: INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT PŘEDMĚT: Anglický jazyk ROČNÍK: 7. ročník TÉMA: There is/are AUTOR: Ing. Pavla Zezulová DATUM VYTVOŘENÍ: VY_32_INOVACE_51_PZ

2 Anotace Materiál je určen pro výklad učiva v 7. ročníku. Seznamuje žáky s „existenční vazbou“. Zaměřuje se především na používání a specifický slovosled anglické věty s touto vazbou. Žáci si také všímají pravidla překladu do češtiny – především na umístění příslovečného určení místa v české větě. Při tvorbě záporu a otázky se žáci nejdříve pokusí sami formulovat věty v angličtině. Teprve pak je správná odpověď promítnuta na tabuli. Za vzor slouží kladné věty z úvodu výkladu. Následně si zapisují i český překlad. V závěru materiálu je několik vět na procvičení učiva. Výklad učiva navazuje na vyučovací hodinu, kde si žáci doplňovali slovní zásobu anglických předložek. Pilotáž Matriál byl ověřován ve čtyřech paralelních jazykových skupinách žáků 7. ročníku. Žáci reagovali na nové učivo dobře, vazbu doplňovali do vět správně a také správně přeložili i věty, které jsou v závěru materiálu.

3 there is / are - existenční vazba

4 někde je něco Na stole je kniha. There is a book on the table.
Ve třídě je 30 žáků. There are 30 pupils in the class. Na zdi je obraz. There is a picture on the wall.

5 nejčastěji se používá u popisu obrázku ,
nějakého místa (místnost, město…)

6 - negatives There isn´t a book on the table.
Na stole není kniha. There aren´t 30 pupils in the class. Ve třídě není 30 žáků. There isn´t a picture on the wall. Na zdi není obraz.

7 - questions Is there a book on the table?
Je na stole ( nějaká) kniha? Are there 30 pupils in the class? Je ve třídě 30 žáků? Is there a picture on the wall? Je na zdi (nějaký) obraz?

8 - short answer No, there isn´t. Yes, there is. Yes, there are.
No, there aren´t.

9 Complete sentences with there is/are:
There are some children in the park. Is there a book on the table? There are Katy and Tom in the kitchen. there is 4 Is there a TV in the room? Yes,

10 Translate Ve třídě je 15 lavic. There are 15 desks in the clasroom. V naší škole jsou dvě tělocvičny. In our school are two gymnasiums. Na lavici je sešity. There is an exercise-book on the desk. V aktovce není pouzdro. There isn´t a pencase in the bag.

11 Zdroje Vlastní tvorba


Stáhnout ppt "ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE"

Podobné prezentace


Reklamy Google