Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mateřská škola, Náchod, Havlíčkova 1848

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mateřská škola, Náchod, Havlíčkova 1848"— Transkript prezentace:

1 Mateřská škola, Náchod, Havlíčkova 1848
Zveme Vás na prohlídku naší školky VÍTEJTE!

2 BUDOVA ŠKOLY Naše mateřská škola je součástí Plhovského sídliště již 28 let. Do roku neprošla velkými změnami. Až v roce 2013 došlo k jejímu zateplení a výměně oken. Zřizovatelem je město Náchod.

3 Prosluněná budova je dvoupatrovou školou pavilónového typu.
Součástí je školní jídelna a přírodní školní zahrada. Přesto, že jsme součástí panelového sídliště, máme ve svém okolí zámecký park, louky a lesy.

4 Pojďte dál! Při vstupu do školy získáte informace o programu školy a chystaných akcích. V přízemí se nachází šatny – botárny, pro přezouvání dětí.

5 Několikrát ročně tematicky zdobíme prostory školy
Několikrát ročně tematicky zdobíme prostory školy. Společně s dětmi pečujeme o květiny a výstavu dětských prací v prvním poschodí.

6 Ráj pro děti - projekt přírodní školní zahrady (dotace MŽP a města Náchoda)
Bourání a budování, léto 2014

7 Naše přírodní školní zahrada
Podzim 2014

8 Děti se učí pracovním činnostem, samy pěstují a pečují
Tvořivá dílna Dílna byla vybudována v roce 2012 z dotačního programu Královéhradeckého kraje. Součástí jsou i mobilní záhony na zahradě školy. Děti se učí pracovním činnostem, samy pěstují a pečují o záhony.

9 Malý zahradník- projekt s AGRO CS

10 S AGRO CS jsme začali spolupracovat v roce 2011, vznikl tak projekt Malého zahradníka, jehož jsme pilotní mateřskou školou. Dnes je do něj zapojeno 40 školek z ČR. Každoročně pracujeme na nových projektech a pořádáme setkávání a dílny s rodiči našich dětí.

11 Za vším hledej slunce- náš školní vzdělávací program
Naší prioritou není jenom příroda a ekologie, zaměřujeme se také na péči o zdraví, sport a logopedii u dětí. Nabízíme angličtinu s dětmi, sboreček, pohybovou průpravu a metodu Feuersteinova instrumentálního obohacování. Součástí aktivit dětí jsou objevy a pokusy

12 Koho u nás potkáte? 124 dětí 5 tříd: Čmeláci, Koťata, Berušky, Veverky a Krtci 19 zaměstnanců : 4 kuchařky, 4 uklízečky, údržbář a 9 učitelek + 1 asistentku

13 A to není všechno! Nabízíme program pro integrované děti
Seznamujeme děti s prací na PC, tablety Věnujeme se mluvní průpravě a předčtenářské gramotnosti Seznamujeme děti s angličtinou Nabízíme stravu a pitný režim dle zásad správné životosprávy – projekt Zdravá abeceda Účastníme se přehlídek a soutěží (výtvarná díla dětí, sboreček Plhováček, hudebně pohybový kroužek Cipísek) Pořádáme plavecký a lyžařský kurz pro předškoláky Sportujeme ve fotbalové školičce (nově se připravuje i škola in-line bruslení) Spolupracujeme s odborníky (speciálními pedagogy a dětskými psychology, logopedy) …………a spoustu dalších aktivit

14 Každý rok nás opouští děti, které jsou přijaty do ZŠ
Každý rok nás opouští děti, které jsou přijaty do ZŠ. Po dobu pobytu v naší školce je připravujeme na zdárný vstup do života a na této cestě jim přejeme vše nejlepší!


Stáhnout ppt "Mateřská škola, Náchod, Havlíčkova 1848"

Podobné prezentace


Reklamy Google