Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ekologické stavby Vypracoval: Martin Poledníček

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ekologické stavby Vypracoval: Martin Poledníček"— Transkript prezentace:

1 Ekologické stavby Vypracoval: Martin Poledníček
Obor: Technické Lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2016/17 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar, MBA Datum:

2 Nízkoenergetický dům Nízkoenergetický dům je běžná stavba, která má spotřebu energie na vytápění v rozmezí kWh/m² za rok. Dosahuje se toho kvalitním návrhem a provedením stavebních postupů především bez tepelných mostů. Izolační schopnosti objektu jsou dimenzovány podle doporučených hodnot normy ČSN  "Tepelná ochrana budov". Cirkulace vzduchu může být i řízená a využívat případně rekuperaci tepla.

3 Termovizní měření Termovizní měření objektů (bytových domů, administrativních budov atp.) Termovizní měření odhalí úniky tepla pláštěm budovy, lokalizuje tepelné mosty, odhalí vadné izolace a určí chyby stavební konstrukce. Termovizní měření zkontroluje přípravu teplé vody a hlavní (ležaté) rozvody teplé vody, izolaci v objektu, provede kontrolu elektrorozvaděčů a pojistkových skříní (teplotu jednotlivých vodičů a kontaktů). Termovizní měření ve stavebnictví a průmyslu Termovizní měření zjistí úniky tepla a chladu z technologických celků ve výrobě (stav izolace a nalezení poruchy). Provede kontrolu nepřístupných rozvodů tepla a chladu (uložených v zemi), kontrolu ložisek točivých strojů a kompresorů, kontrolu elektrorozvaděčů a pojistkových skříní (teplotu jednotlivých vodičů a kontaktů).

4 Dřevo Přednosti topení dřevem
moderní technologie zaručují efektivní spalování dřeva a odpovídají přísným ekologickým normám Dřevo jako obnovitelný zdroj energie (tepla) nezatěžuje životní prostředí dřevo je nejlevnějším ekologickým zdrojem tepla dřevo má dobrou výhřevnost nenáročné skladování a dobrá manipulace dá se použít i jako doplňkový zdroj topení, v kombinaci s plynem nebo elektřinou. při spalování vzniká minimální odpad, který se dá dále využít (např.hnojení) neustále se zvyšující ceny energií (plyn, elektřina, uhlí) vedou k hledání alternativních paliv

5 Moderní materiály Moderní polymerní materiály
První díl patří všudypřítomným plastům. I zdánlivě obyčejné umělé hmoty neboli plasty mohou díky novým technologiím získávat dříve netušené vlastnosti, které dovolují jejich široké využití například v medicíně, ale třeba i při vývoji ohebných obrazovek nebo klávesnic, stínění elektromagnetického ozáření apod. Nejnovější vývoj v oblasti skla I zdánlivě běžnému sklu mohou nově vědecké postupy a moderní technologie dodat netušené vlastnosti a umožnit jejich využití i ve zcela nečekaných oblastech.

6 Moderní materiály Pozoruhodné vlastnosti nanomateriálů
Plasty, kompozitní směsi, keramika a další hmoty, jejichž některé složky mají rozměry měřené v nanometrech, získávají díky tomu často zcela jiné fyzikální a chemické vlastnosti, než jaké by byly dosažitelné ve větším měřítku. Speciální struktura nanomateriálům dává pozoruhodné vlastnosti, takže se dají široce využít nejen v průmyslu, ale třeba také v medicíně. Polymery, nanovlákna a další hmoty takzvaně biokompatibilní Současná medicína klade velké požadavky na stále lepší implantáty, nosiče léčiv nebo látky potlačující imunitní reakci – a současné materiálové vědy tyto nároky dokážou plnit. Moderní materiály na míru Vědci vyvíjejí i materiály, jejichž přesné vlastnosti se budou odvíjet od potřeb každého zákazníka: ať už výrobce nejrůznějších speciálních zařízení, stavbařů, nebo – v medicíně – každého jednotlivého pacienta.

7 Zdroje sluzby/kontrola-uniku-tepla.html

8 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Ekologické stavby Vypracoval: Martin Poledníček"

Podobné prezentace


Reklamy Google