Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ pro šk. rok 2017 – 2018

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ pro šk. rok 2017 – 2018"— Transkript prezentace:

1 INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ pro šk. rok 2017 – 2018
PROBÍHAJÍCÍM VE ŠKOLNÍM ROCE – 2017 Radka Felzmannová

2 Otevírané obory vzdělávání a počty přijímaných uchazečů pro šk. r
Zdravotnický asistent 75 uchazečů (3 třídy) Zdravotnické lyceum 30 uchazečů (1 třída) Laboratorní asistent Masér sportovní a rekondiční 15 uchazečů (1 třída) Asistent zubního technika 28 uchazečů (1 třída)

3 Základní informace – organizace PŘ
termín podání přihlášky: do 1. března 2017 řediteli střední školy TELEFON ZÁKONNÉHO ZÁSTUPCE! Ne žáka. + NOVĚ SZŠ požaduje potvrzení lékaře o zdravotní způsobilosti ke studiu a výkonu povolání (nutné u oborů zdravotnický asistent, laboratorní asistent, asistent zubního technika, masér sportovní a rekondiční) POZOR NOVÝ FORMULÁŘ PŘIHLÁŠKY Formuláře přihlášek ke studiu na střední škole jsou ke stažení například na stránkách MŠMT ( a na v roce změna : na přihlášce se uvádí rodné číslo Pro 1. kolo může podat uchazeč 2 přihlášky. Obě přihlášky musí být totožné – nejlepší je vyplnit 1 a zkopírovat. Pořadí říká jen, na které škole budu konat 1. a 2. termín, neurčuje preference.

4 Jednotná zkouška termíny přijímacího řízení: 1. termín: 12. dubna 2017
náhradní termín: termín: 11. května 2017 termín. 12. května 2017 Omluva nepřítomnosti do 3 dnů ředitelce školy.

5 Kde uchazeč vykonává testy ?
Každý uchazeč může jednotnou zkoušku konat dvakrát. V prvním stanoveném termínu ve škole uvedené na přihlášce v 1. pořadí. Ve druhém stanoveném termínu ve škole uvedené na přihlášce v 2. pořadí Někdy situace: na jedné škole (např. na naší) – v případě, že podá obě přihlášky do různých oborů na téže škole.

6 Co bude obsahem testů ? Zkouška se skládá ze dvou testů:
z Českého jazyka a literatury z Matematiky a její aplikace v rozsahu stanoveném v Rámcovém vzdělávacím programu pro základní vzdělávání (podle § 60 odst. 2 školského zákona) Vyšel Katalog požadavků pro MAT a pro CJL – sledujete na webu Cermatu (i na našem webu) budou zveřejněny ilustrační testy na www. cermat.cz Jsou tam již sady z let 2015, 2016 (4 sady ilustrační i ostré) Sledujte weby: www. cermat.cz (v menu: Přijímací řízení SŠ 2017) www. zdravka-plzen.cz (umístíme)

7 Kritéria PŘ Konečná kritéria budou zveřejněna do na a na úřední desce ve vestibulu školy. Prospěch ze ZŠ – váha 40% Výsledky Jednotné zkoušky – váha 60% Zdravotní způsobilost (všechny obory kromě ZDL) Kapacita oboru Pozor! uchazeč se musí zúčastnit, jinak by nesplnil kritéria!!!

8 Zveřejnění výsledků Přehled přijatých uchazečů: 28. 4. 2017
zveřejněním jsou rozhodnutí o přijetí považována za doručená, nebudou rozesílána! Sledujte webové stránky, případně úřední desku! Nepřijatým uchazečům bude rozhodnutí odesláno Je vhodné dostavit se pro rozhodnutí o nepřijetí – vyplnit rovnou odvolání (krátká lhůta 3 dny)

9 Zápisový lístek uchazeč, který je žákem ZŠ obdrží jeden ZL na této ZŠ nejpozději do ZL musí uchazeč odevzdat do 10 pracovních dnů od zveřejnění rozhodnutí o přijetí - zaslat nebo osobně doručit do sekretariátu ředitelky školy Lhůta pro odevzdání začíná běžet dnem (zveřejněním seznamu přijatých uchazečů) Konec lhůty pro odevzdání ZL (+ 10 pracovních dní) vychází na: 16. května 2017 Nebude-li ZL v této době odevzdán, vzdává se uchazeč práva být přijat za žáka školy a na jeho místo bude přijat jiný uchazeč. Možnosti zažádat o zpětné vydání ZL lze využít pouze v případě, že je uchazeč přijat na druhou školu na odvolání

10 Informace, jak řešit situaci při nepřijetí
Uchazečům, kteří nebudou přijati na SZŠ a VOŠZ v Plzni v 1. kole přijímacího řízení, doporučujeme podat do 3 pracovních od doručení od rozhodnutí odvolání proti nepřijetí, a to ředitelce SZŠ a VOŠZ v Plzni. Je velmi pravděpodobné, že se uvolní místa po uchazečích, kteří odevzdají zápisový lístek na jiné střední škole.  

11 Kontakty studijní oddělení SZŠ: Zuzana Radová tel.: zástupce ředitelky školy: RNDr. Milan Štěpánek tel.: zástupkyně ředitelky školy: PhDr. Radka Felzmannová tel.:   ubytování a stravování: je pro zájemce zajištěno v Domově mládeže SPŠD, Karlovarská 99, Plzeň


Stáhnout ppt "INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ pro šk. rok 2017 – 2018"

Podobné prezentace


Reklamy Google