Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. OPICE

2 Znak do řeči Jak ukazujeme: Zřetelně vyslovíme slovo „opice“ a zároveň ukážeme znak podle obrázku. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu www.rap.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

3 Opice Opice a opičáci mají v ZOO velkou práci. Bavit děti, tátu, mámu, pochutnat si na banánu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

4 Ukaž, kde má opice nohy, hlavu, prsty… Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

5 Ukaž, kde je opice máma. Ukaž, kde je její mládě. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

6 Na obrázku je šimpanz – druh opice. Ukaž, kde má uši. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

7 Ukaž, kde má šimpanz oči, uši, nos, pusu… Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

8 Ukaž, kde je opice. Použij znak do řeči. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

9 Zdroje: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lightmatter_chimp.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gombe_Stream_NP_Mutter _und_Kind.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gorilla_gorilla_gorilla2.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Chimpanzee_a2.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Opice http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gombe_Stream_NP_Jungtie r_fressend.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gorilla_gorilla_gorilla12.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:African_lion.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cow_brown_and_white.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:PennymoreTuesday%27sChi ld.JPG Kubová, L., Řeč obrázků: Piktogramy, 1. vydání, Praha: Parta, 2011, 51 s., ISBN 978-80-7320-175-3 Kubová, L., Škaloudová, R., Znak do řeči, 1. vydání, Praha: Parta, 2012, 82 s., ISBN 978-80-7320-178-4 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného."

Podobné prezentace


Reklamy Google