Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_ES_17 SADA Elektrické systémy. Klimatizaci na vozidle má stále více vozidel Princip klimatizace: je často popisován tak, že je to lednice.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_ES_17 SADA Elektrické systémy. Klimatizaci na vozidle má stále více vozidel Princip klimatizace: je často popisován tak, že je to lednice."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_ES_17 SADA Elektrické systémy

2 Klimatizaci na vozidle má stále více vozidel Princip klimatizace: je často popisován tak, že je to lednice ve vozidle. Teplá strana je v prostoru před chladičem a studená zase uvnitř vozidla za ventilátorem čerstvého vzduchu. Při činnosti klimatizace dochází k pohonu kompresoru, který vytváří změnu tlaků v klimatizaci. V systému je dnes používán prostředek označovaný R134a.

3 Bezpečnostní opatření: Při měření dodržujte bezpečnostní opatření a používejte ochranné pomůcky, protože při úniku chladiva snadno může dojít k poškození zdraví. Chraňte oči a ruce !!!

4 Klimatizace je možné plnit pomocí různých zařízení, která mají měřidla pro měření tlakových poměrů, odsávání chladiva, vakuovou pumpu pro kontrolu těsnosti systémů a váhu i chladivo k jejich plnění.

5 Systém mívá dvě přípojky : Nízkotlaká větev - modrá hadice Vysokotlaká větev - červená hadice

6 Přípojka klimatizace s krytkou Bezpečnostní spínač

7 Bezpečnostní spínač : 1) Jeho funkce je nedovolit sepnutí klimatizace při nízkém tlaku, nebo otevřeném systému 2) Nedovolí spuštění při překročení maximálního tlaku

8 Přípojky kontroly a plnění klimatizace v motorovém prostoru

9

10 Přípojky kontroly a plnění klimatizace nízkotlaku v motorovém prostoru

11 Přípojky kontroly a plnění klimatizace vysokotlaku v motorovém prostoru

12 Celkový pohled na přípojky kontroly a plnění klimatizace

13 KompresorKondenzátor Expanzní ventil/ tryska Výparník Náporový vzduch Motorový prostor vnitřní prostor řidiče Směr jízdy Systém bez tlaku Filtr vysoušeč

14 Kompresor klimatizace

15 Zdroj: archiv autora

16 © Ing. Vrzalík V. 2013


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_ES_17 SADA Elektrické systémy. Klimatizaci na vozidle má stále více vozidel Princip klimatizace: je často popisován tak, že je to lednice."

Podobné prezentace


Reklamy Google