Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tento projekt je spolufinancován z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Popularizace technických oborů a řemesel prostřednictvím interaktivní výuky žáků OP vzdělávání.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tento projekt je spolufinancován z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Popularizace technických oborů a řemesel prostřednictvím interaktivní výuky žáků OP vzdělávání."— Transkript prezentace:

1 Tento projekt je spolufinancován z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Popularizace technických oborů a řemesel prostřednictvím interaktivní výuky žáků OP vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/1.1.24/01.0101 Zahájení projektu: 1. 7. 2012 Ukončení projektu: 30.6. 2014

2 Práce se dřevem pro pokročilé II. část ➲ Pro žáky 8. ročníku ZŠ Ostrava, Gen. Píky 13A ➲ Autor: Mgr. Luboš Hlaváč ➲ Příprava na práci v dílnách Použité zdroje informací: - internet- www.google.cz - Doc. Ing. František Mošna, Csc., a kolektiv- Praktické činnosti-Práce s technickými materiály, Fortuna, ISBN 80-7168-755-3

3 Typy pil: - ruční- viz prezentace I. Část - elektrické Elektrické pily Elektrické pily šetří mnoho času a namáhavé práce, ovšem při nesprávném použití mohou napáchat víc škody než užitku.

4 Elektrické pily za vás odvedou ohromný kus práce. Zajistí rychlé, snadné, přesné a rovné řezání dřeva, plastu nebo kovu. Vybrat si můžete pily ocasky, kmitací pily nebo okružní pily. Důležitým kritériem pro výběr vhodné elektrické pily je hloubka a tloušťka řezu, průměr pilového kotouče, síla motoru a snadné ovládání pily.

5 Ruční přímočará kmitavá pila Všestranná elektrická pila umožňuje široké využití. Vytváří zakřivené řezů, je dokonalým nástrojem pro rychlé, hrubé opracování před konečnou ruční úpravou. Pily mají úzký pilový list upnutý v těle pily. List koná kmitavý pohyb. Pila může být opatřena stolem, který jezdí po materiálu. Ten je možno naklonit v požadovaném úhlu a řezat pod úhlem.

6

7 Ruční kotoučová pila Nejlepší ruční stroj pro řezání rozměrných materiálů. Užívá-li se ve spojení s paralelním dorazem, dokáže snadno vytvořit přímé a hladké řezy. Maximální hloubka řezu určuje velikost přístroje a průměr kotouče. Kotouče jsou s břitovými destičkami ze slinutého karbidu wolframu. Základna pily umožňuje nastavení úhlu řezu.

8

9 Stolní kotoučová pila U nás známá pod výrazem “cirkulárka”. Patří k základnímu strojnímu vybavení dílny. Umožňuje snadné a přesné pořezy masivního řeziva. Motor pily je uložen pod pracovní deskou. Výškovým přestavením lze seřídit výšku pilového kotouče. Sklopný vodící mechanismus umožňuje řezat v úhlu do 45°.

10

11

12 Pila ocaska Univerzální a rychlá pila ocaska má tyto možnosti:  Tlačítkový systém umožňuje výměnu pilového listu bez použití jiného nářadí.  Bezpečnostní zajišťovací spínač zabraňuje náhodnému spuštění pily.  Regulace otáček pouze špičkou prstu umožňuje bezpečné a přesné řezání.  Řeže různé materiály, dřevo a plasty.

13 Použití:  Přímé nebo obloukové řezy pomocí volby pracovního režimu pily.  Řezání dřeva a plastů (pomocí příslušných pilových listů).

14

15


Stáhnout ppt "Tento projekt je spolufinancován z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Popularizace technických oborů a řemesel prostřednictvím interaktivní výuky žáků OP vzdělávání."

Podobné prezentace


Reklamy Google