Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_28_Z POHÁDKY DO POHÁDKY ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_28_Z POHÁDKY DO POHÁDKY ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY."— Transkript prezentace:

1 Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_28_Z POHÁDKY DO POHÁDKY ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY

2 NÁZEV:O vlku a lišce AUTOR:Mgr. Hanzlíková Jana STRUČNÁ ANOTACE ( OBSAH, DATUM PILOTÁŽE ): 6. 2. 2012 Žáci nejdříve přečtou text a poté si pomocí pracovního listu ověří správnost čtení. VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT ( VE KTERÉM BYL MATERIÁL ODUČEN ): Český jazyk - čtení OČEKÁVANÝ VÝSTUP ( INOVACE ):Číst s porozuměním VĚKOVÁ SKUPINA:5., 6., 7. ročník – Praktická škola METODICKÝ POKYN:Text + pracovní list. Individuální práce i skupinová ANOTACE

3 O vlku a lišce Vlk s liškou se poškorpili a liška si usmyslila, že vlkovi za trest něco provede. Jednou se potkali v lese. Vedla tudy cesta. Vlk měl hlad, až mu v břiše kručelo.,,Ty jsi ale hloupý, vlku,“ řekla mu liška,,,já hlad nemám. Jídla mám vždycky dost. Včera jsem si pochutnala na kačenách.“,,A kde jsi je našla?“olizoval se vlk.,,Také bych si nějakou dal.“,,To je přece lehké,“ řekla liška.,,Lehla jsem si tady na tu cestu a dělala jsem mrtvou. Jel kolem sedlák. Zastavil, pošimral mě za ušima, podíval se do kožichu, a pak mě položil na vůz. Zrovna vedle kačen. Vezl je do města na trh. Chvilku jsem se tvářila jakoby nic. Viděla jsem, že sedlák je u koní. Shodila jsem několik kačen a hup za nimi. To byla pochoutka.“ Vlkovi se sbíhaly sliny. Hlad měl stále větší. Řekl si, že oklamat sedláka je snadné. Lišce poděkoval za radu a vůbec si nevšiml, že se mu směje. Natáhl se doprostřed cesty a čekal na sedláka. V dálce už bylo slyšet skřípat vůz. Za chvíli byli koně u něho. Ale co to? Sedlák se nechtěl nechat znovu napálit. Popadl hůl a bil vlka hlava nehlava. Vlk tak, tak že utekl. A kmotra liška se mu smála.

4 O vlku a lišce – pracovní list Zakroužkuj zvířata, která v pohádce vystupovala. LIŠKA ŽÁBA ŠIDLO PES VLK KŮŇ MEDVĚD KOZEL KRÁVA V některých slovech se pomíchaly slabiky. Poznej slovo a správně ho napiš. dě – po – val – ko…………………………….. ta – měs………………………………………..... ce – liš……………………………………............ chout – po – ka……………………………......... Tajenka _________________________________

5 Odkazy a citace Zdroje: http://offiice.microsoft.comhttp://offiice.microsoft.com Obrázky jsou součástí knihovny klipartů MS Office První čtení pro malé čtenáře: O vlku a lišce. druhé. Ostrava: pro děti v Ostravě, 1997, 16 - 17. ISBN 80-7228-087-2.


Stáhnout ppt "Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_28_Z POHÁDKY DO POHÁDKY ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY."

Podobné prezentace


Reklamy Google