Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/21.2623 AUTOR:Mgr. Vladimír Rychlý NÁZEV:VY_32_Inovace_Informatika_1 ČÍSLO DUM:11 TÉMA:Power Point – vlastní animace prvků ROČNÍK:6. OBDOBÍ REALIZACE:10/2012

2 Anotace Prezentace popisující vlastní animaci jednotlivých prvků prezentace v programu Microsoft Office Power Point 2010. Obsahuje podrobný popis na řešených příkladech. Obsahuje i úkol pro žáky. Možno použít i pro samostudium.

3 Prvky prezentace Nadpis. Text v odrážkách. Obrázek. Video. A další …

4 Nastavení animací Pomocí animací si nastavíme, jakým způsobem se nám zobrazují jednotlivé prvky během prezentace. Vše nastavujeme na kartě Animace. Pro lepší přehled si zobrazíme Podokno animací. Karta Animace Zapnutí/Vypnutí zobrazení Podokna animací Podokno animací

5 Úvodní animace Určuje, jakým způsobem se vybraný prvek zobrazí během prezentace objeví na snímku.

6 Animace nadpisu Klikneme do nadpisu. Klikneme na tlačítko Přidat animaci. V odstavci Úvodní vybereme některou animaci. Pokud na animaci najedeme myší, animace se nám předvede.

7 Výběr animace nadpisu Klikneme na vybranou animaci – uvidíme jí pak v Podokně animací, kde s ní můžeme dále pracovat.

8 POZOR – v tomhle okně lze přidat pouze jednu animaci vybraného prvku, pak už slouží pouze ke změnám této animace a další animace (např. závěrečné) k tomuto prvku už zde nejdou přidat. Pro vytváření nových animací proto od počátku raději používejte tlačítko Přidat animaci.

9 Animace odrážek Klikneme do některé z odrážek – kolem všech odrážek se zobrazí ohraničení. POZOR – neoznačujeme jednotlivé odrážky, pak vytváříme animaci pouze pro jednu odrážku. Vybereme úvodní animaci pro odrážky. Správně vybráno – vytváříme animaci pro všechny odrážky. Nesprávně vybráno – vytváříme animaci pouze pro odrážku Kočka.

10 Změna animace V podokně animací klikneme na animaci, kterou chceme změnit. Rozbalíme okno pro změnu animací a vybereme jinou.

11 Animace obrázku Klikneme myší na obrázek. Vybereme pro něj nějakou animaci – Přidat animaci.

12 Další animace U každého prvku můžeme nastavit více animací – úvodní, zvýraznění, dráhy pohybu, závěrečné. Zvýraznění – při prezentaci se s vybraným prvkem provede nějaký efekt, který ho zvýrazní. Dráhy pohybu – můžeme myší nakreslit na obrazovce dráhu pohybu prvku – buď si vybereme přednastavenou, nebo můžeme nakreslit vlastní. Kreslení dráhy ukončíme dvojklikem myši. Závěrečné – způsob, jakým vybraný prvek ze snímku zmizí. Postup tvorby těchto animací je stejný, jaký jsme si ukázali pro úvodní animace.

13 Zvýrazňující efekty Závěrečné efekty Nastavení pohybů prvků Další animace – pokud nám nestačí výběr nahoře. Úvodní efekty

14 Úkol Vytvořte jeden snímek prezentace s nadpisem Zvířata, se 3 odrážkami s názvy zvířat, a obrázkem nějakého zvířete. Udělejte animace pro nadpis, odrážky i obrázek podle následujících pokynů: 1.Úvodní animace = všechny prvky se na snímku nějakým způsobem objeví. 2.Zvýrazňující animace pro odrážky. 3.Nakreslete nějakou dráhu pohybu pro obrázek. 4.Závěrečné animace pro všechny prvky = všechny nějakým způsobem z obrázku zmizí.


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír."

Podobné prezentace


Reklamy Google