Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:Mgr. Simona Rendeková NÁZEV: VY_12_INOVACE_20_ČESKÝ JAZYK_KOCOUR ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:Mgr. Simona Rendeková NÁZEV: VY_12_INOVACE_20_ČESKÝ JAZYK_KOCOUR ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:Mgr. Simona Rendeková NÁZEV: VY_12_INOVACE_20_ČESKÝ JAZYK_KOCOUR ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.3130

2 Prezentace slouží k procvičení práce s textem a zopakování podstatných jmen a sloves

3 Chytil kocour vrabce a těšil se na snídani. „Ale kocoure,“ povídal vrabec, „přece nebudeš snídat, když ses ještě nemyl! Jen si vzpomeň, jak to dělává tvůj pán a paní. Ti se napřed umyjí a pak nasnídají.“ „To je pravda,“ zastyděl se kocour a zdvihl tlapku, aby se umyl po kočičím způsobu. A na to vrabec čekal. Než se kocour nadál, už mu uletěl. „Ať si lidé dělají, co chtějí,“ zlostně zaprskal kocour. „Já se budu mýt až po jídle.“ A od těch dob se všechny kočky a kocouři myjí až po jídle.

4 Chytil kocour vrabce a těšil se Pán a paní se napřed Kocour zdvihl tlapku, aby se umyl Než se kocour nadál, už mu vrabec Kočky a kocouři se od té doby myjí na snídani. na večeři. najedí. umyjí. po kočičím způsobu. v potoce. uletěl. seděl na misce. před jídlem. po jídle. Určete správnou odpověď:

5 Chytil kocour vrabce a těšil se na snídani. „Ale kocoure,“ povídal vrabec, „přece nebudeš snídat, když ses ještě nemyl! Jen si vzpomeň, jak to dělává tvůj pán a paní. Ti se napřed umyjí a pak nasnídají.“ „To je pravda,“ zastyděl se kocour a zdvihl tlapku, aby se umyl po kočičím způsobu. A na to vrabec čekal. Než se kocour nadál, už mu uletěl. „Ať si lidé dělají, co chtějí,“ zlostně zaprskal kocour. „Já se budu mýt až po jídle.“ A od těch dob se všechny kočky a kocouři myjí až po jídle. Vyber z textu 3 podstatná jména a 3 slovesa Chytil kocour vrabce a těšil se na snídani. „Ale kocoure,“ povídal vrabec, „přece nebudeš snídat, když ses ještě nemyl! Jen si vzpomeň, jak to dělává tvůj pán a paní. Ti se napřed umyjí a pak nasnídají.“ „To je pravda,“ zastyděl se kocour a zdvihl tlapku, aby se umyl po kočičím způsobu. A na to vrabec čekal. Než se kocour nadál, už mu uletěl. „Ať si lidé dělají, co chtějí,“ zlostně zaprskal kocour. „Já se budu mýt až po jídle.“ A od těch dob se všechny kočky a kocouři myjí až po jídle.

6 Chytil kocour vrabce a těšil se na snídani. „Ale kocoure,“ povídal vrabec, „přece nebudeš snídat, když ses ještě nemyl! Jen si vzpomeň, jak to dělává tvůj pán a paní. Ti se napřed umyjí a pak nasnídají.“ „To je pravda,“ zastyděl se kocour a zdvihl tlapku, aby se umyl po kočičím způsobu. A na to vrabec čekal. Než se kocour nadál, už mu uletěl. „Ať si lidé dělají, co chtějí,“ zlostně zaprskal kocour. „Já se budu mýt až po jídle.“ A od těch dob se všechny kočky a kocouři myjí až po jídle. Vypiš vyjmenovaná slova (a slova s nimi příbuzná) s y/ý, která jsou v ukázce Chytil kocour vrabce a těšil se na snídani. „Ale kocoure,“ povídal vrabec, „přece nebudeš snídat, když ses ještě nemyl! Jen si vzpomeň, jak to dělává tvůj pán a paní. Ti se napřed umyjí a pak nasnídají.“ „To je pravda,“ zastyděl se kocour a zdvihl tlapku, aby se umyl po kočičím způsobu. A na to vrabec čekal. Než se kocour nadál, už mu uletěl. „Ať si lidé dělají, co chtějí,“ zlostně zaprskal kocour. „Já se budu mýt až po jídle.“ A od těch dob se všechny kočky a kocouři myjí až po jídle.

7 Obrázky použity z galerie microsoft office


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:Mgr. Simona Rendeková NÁZEV: VY_12_INOVACE_20_ČESKÝ JAZYK_KOCOUR ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/"

Podobné prezentace


Reklamy Google