Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Bc. Leona Vejrostová NÁZEV: VY_22_INOVACE_02_33_Vazba.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Bc. Leona Vejrostová NÁZEV: VY_22_INOVACE_02_33_Vazba."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Bc. Leona Vejrostová NÁZEV: VY_22_INOVACE_02_33_Vazba there is/are TEMA : Anglický jazyk 4. ročník ČÍSLO PROJEKKTU: 2674/21/7.1.4/2011

2 ANOTACE Materiál slouží k upevnění vazby there is/are. Materiál názorně vysvětluje používání vazby. Žáci procvičují schéma věty s vazbou a vazbu ve větách. Materiál doporučuji prezentovat na interaktivní tabuli. Materiál byl vytvořen a pilotován v prvním pololetí školního roku 2012/2013.

3 VAZBA THERE IS – THERE ARE Tato vazba se v angličtině používá pro vyjádření skutečnosti, že na nějakém známém místě se vyskytuje někdo nebo něco. V anglické větě je určení místa až na konci – musí se dodržet správný slovosled. Do češtiny se tato vazba nepřekládá. Překlad by byl nepřirozený.

4 SCHÉMA VĚTY THERE IS THERE ARE PODSTATNÉ JMÉNO MÍSTO ČAS

5 THERE IS There is an apple on the table. Jablko je na stole. There is a book in the desk. Kniha je v lavici. There is a pen under the chair. Pero je pod židlí.

6 THERE ARE There are some apples on the table. Na stole jsou nějaká jablka. There are books in the desk. Knihy jsou v lavici. There are pens under the table. Pera jsou pod stolem.

7 TRANSLATE THE SENTENCES There is a doll on the box. There is a bike in the picture. There is a ball under the chair. There is a pen on the table. There is a teddy on the desk. There is a pencil in the table. There is a banana on the window. There is a rubber under the pencil case.

8 TRANSLATE THE SENTENCES There are apples on the window. There are pens in the table. There are balls under the bed. There are bananas on the chair. There are two bikes in the picture. There are eight cars in the box. There are pens under the table. There are three pencils in the pencil case.

9 WRITE THERE IS OR THERE ARE __________ pens in the pencil case. __________ four chairs on the floor. __________ one pen on the desk. __________ teddy in the box. __________ one ball in the picture. __________ seven balls under the table. __________ apple under the chair.

10 TRANSLATE THE SENTENCES Jablko je na stole. Pera jsou pod lavicí. Pastelka je ve stole. Kniha je na lavici. Pravítka jsou pod knihou. Míč je pod postelí. Banány jsou na stole. Míče jsou na podlaze. Hračky jsou v krabici. Auto je na posteli. Pouzdro je na stole.


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Bc. Leona Vejrostová NÁZEV: VY_22_INOVACE_02_33_Vazba."

Podobné prezentace


Reklamy Google