Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Liberecký kraj. Geografie -Počet obyvatel: Rozloha: km 2 Liberecký kraj leží na samém severu Čech. Po Praze je druhým nejmenším krajem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Liberecký kraj. Geografie -Počet obyvatel: Rozloha: km 2 Liberecký kraj leží na samém severu Čech. Po Praze je druhým nejmenším krajem."— Transkript prezentace:

1 Liberecký kraj

2 Geografie -Počet obyvatel: 428 291 -Rozloha: 3 163 km 2 Liberecký kraj leží na samém severu Čech. Po Praze je druhým nejmenším krajem Česka. Liberecký kraj jako vyšší územní samosprávný celek byl vytvořen v roce 2000. Sídlem a zároveň největším městem kraje je Liberec.

3 Hospodářství Silniční doprava je zastoupena rychlostmí komunikací R35 Liberec – Turnov. Zajímavostí je někdejší vojenské letiště v Hradčanech u Mimoně. Od roku 2009 je v kraji zaveden dopravní systém IDOL.

4 ZOO LIBEREC Liberecká ZOO je nejstarší v ČR, byla založena již v roce 1919. Raritou jsou bílí tygři, kteří jsou v České republice k vidění pouze v liberecké ZOO. Pouze v ZOO Liberec můžete spatřit největší chovnou skupinu šimpanzů v České republice. Kromě šimpanzů chová zoologická zahrada v Liberci největší chovnou skupinu nahura modrého.

5 Průmysl LAIRD TECHNOLOGIES s.r.o -výroba komponentů pro elektrotechnický průmysl (počítače, mobilní telefony...). LVZ GEA a.s. -vzduchotechnika a klimatizace KATYS spol. s r. o. -truhlářství a výroba nábytku BIPO, společnost s. r. o. -ochranné povlaky sedadel automobilů TechnoBank, s.r.o. -vývoj a výroba technologického, kovového nábytku a průmyslového vybavení

6 BWS Liberec, spol. s r.o. Plastová okna a hliníková okna. BWS Liberec, spol. s r.o. Projekce, výroba a montáž zimních zahrad. Dále dodáváme venkovní a vnitřní parapety. Síťky proti hmyzu, vnitřní žaluzie a venkovní rolety.

7 ČSAD Liberec, a.s. Provozujeme autobusovou, nepravidelnou, zájezdovou dopravu, reklamu na autobusech, jízdní řády. Nabízíme nákladní dopravu, celní deklaraci, transport, přepravu zásilek, spedice, skladování, logistiku, servis, pneuservis.

8 a-net Liberec, s.r.o. Poskytujeme rychlé a levné bezdrátové připojení k internetu pro domácnosti i firmy na Liberecku s rychlostí až 10 Mbit. Koplexní servis od přeměření signálu až po instalaci. Nově i ve Frýdlantsku a Jablonecku. Provozujeme free wifi hospoty v Liberci.

9 AUTOGARANT LIBEREC Náš autobazar nabízí denně více jak 200 vozů. Každý den nové vozy na prodej. Financování dle Vašich možností až na 72 měs., GE MONEY, CCB leasing, sporoservis, výkup, komisní prodej, protiúčet, profesionální přístup k prodeji.

10 Avex Liberec, s.r.o. Velkoobchodní a maloobchodní prodej barev, laků, sanačních hmot, potřeb pro malíře, ochranných pracovních oděvů a pomůcek. Provozujeme kolorovací centrum. Nabízíme široký sortiment. Specializace na Primalex a Caparol.

11 EVROPA realitní kancelář LIBEREC P rodej a pronájem bytů, domů, chat, pozemků a nebyt. prostor a veškerý servis s tímto spojený.

12 Media Liberec, s.r.o. Projekty a realizace kompletních systémů GRACO nanášení a stříkání barev, laků, lepidel, tmelů. Zastoupení GRACO pro ČR, prodej a servis na stříkací zařízení, čerpadla a pistole GRACO pro strojírenství, truhláře a stavebníky.

13 A-SaP Liberec Poskytujeme kompletní služby při realizaci a rekonstrukci vaší střechy, tesařství, pokrývačství a klempířství. Dále montujeme střešní okna a solární panely. Provádíme výškové práce za pomocí horolezecké techniky.


Stáhnout ppt "Liberecký kraj. Geografie -Počet obyvatel: Rozloha: km 2 Liberecký kraj leží na samém severu Čech. Po Praze je druhým nejmenším krajem."

Podobné prezentace


Reklamy Google