Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

P RAKTICKÉ ČINNOSTI Výběr několika základních stehů Vypracoval: Lukáš Karlík.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "P RAKTICKÉ ČINNOSTI Výběr několika základních stehů Vypracoval: Lukáš Karlík."— Transkript prezentace:

1 P RAKTICKÉ ČINNOSTI Výběr několika základních stehů Vypracoval: Lukáš Karlík

2 D RUHY RUČNÍCH STEHŮ Pomocné stehy Slouží k prozatímnímu spojení dílů nebo ke značení. Spojovací stehy Slouží k trvalému spojení dílů. Obšívací stehy Slouží k začišťování okraje materiálu. Ozdobné stehy Slouží na ozdobu a při šití oděvů ke zpevnění krajů nebo k začišťování.

3 P OMOCNÉ STEHY Pohled na líc _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Pohled na rub _ _ _ _ _ _ _ _ _ Přední steh Šije se od pravé k levé straně nebo od shora dolů tak, že následující průpich je za průpichem předcházejícím ve směru šití. Je to steh přímý. Lícové a rubové stehy se pravidelně střídají.

4 P OMOCNÉ STEHY Značkový steh Je uvolněný přední steh. Na povrchu oděvního materiálu tvoří kličky.

5 S POJOVACÍ STEHY Pohled na líc _ _ _ _ _ _ _ Pohled na rub Zadní steh Šije se od pravé strany k levé nebo shora dolů. Lícový steh je krátký a rovná se jedné třetině stehu rubového.

6 S POJOVACÍ STEHY Pohled na líc....... Pohled na rub Perličkový steh Šije se jako zadní, ale vpichuje se do výpichu předcházejícího stehu.

7 O BŠÍVACÍ STEHY Pohled na líc _____________okraj Pohled na rub ______________okraj Obnitkovací steh Má spirálovitý tvar. Jehla se zapichuje přes okraj oděvního materiálu z rubu do líce.

8 O ZDOBNÉ STEHY Pohled na líc Pohled na rub Křížkový steh Šije se ve vodorovných i svislých řadách. Skládá se ze dvou zkřížených nití, ušitých na stejnou výšku i šířku. Vzhled stehů na líci je stejný, na rubu se mění podle pracovního postupu.


Stáhnout ppt "P RAKTICKÉ ČINNOSTI Výběr několika základních stehů Vypracoval: Lukáš Karlík."

Podobné prezentace


Reklamy Google