Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Senior v bezpečí. Senior v bezpečí 2012 V rámci Městského projektu prevence kriminality na rok 2012 byly přiznány městu Litvínovu finanční prostředky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Senior v bezpečí. Senior v bezpečí 2012 V rámci Městského projektu prevence kriminality na rok 2012 byly přiznány městu Litvínovu finanční prostředky."— Transkript prezentace:

1 Senior v bezpečí

2 Senior v bezpečí 2012 V rámci Městského projektu prevence kriminality na rok 2012 byly přiznány městu Litvínovu finanční prostředky na realizaci projektu nazvaného Senior v bezpečí 2012

3 O co v projektu jde?  Přednášky a praktická cvičení ze strany preventistky litvínovské městské policie  Praktické ukázky a nácviky sebeobrany v rizikových situacích vedené zkušeným lektorem MP  Montáž bezpečnostních prvků (kukátka, řetízky)

4 Cíle projektu  Naučit seniory rozeznat rizikovou situaci, preventivními opatřeními předcházet těmto situacím, umět se bránit v krizových situacích, a to jak fyzicky, tak formou asertivních odmítnutí různých nabídek apod.  Dále naučit seniory jak zabezpečit obydlí, upozornit na nekalé praktiky podomního a pouličního prodeje atd.

5 Praktický nácvik sebeobrany

6 Zapojení PČR do projektu

7 Osobní pohovory se seniory

8 Sdělování vlastních zkušeností s kriminalitou v našem městě

9 Rozdávání samolepek, letáčků

10 Samolepy s varováním Vchodové dveře panelového domu ve Valdštejnské ulici Výtah v ulici Mládežnická, Hamr

11 Montáž panoramatických kukátek pro zájemce – účastníky projektu

12 Označení dveří samolepou, že byt je zabezpečen MP Litvínov

13 Montáž bezpečnostních řetízků na vchodové dveře do bytu

14 Zkouška – modelová situace Zaškolení

15 Pomáháme i jinak  Některým seniorům jsme během přednášek a montáží zadali do telefonního seznamu jejich osobního mobilního telefonu konkrétní čísla, a tím se také zvýšil pocit jistoty, že by v případě potřeby senior reagoval správně, rychleji. Jedné paní byla namontována i žárovka na chodbě bytového domu. Kvůli tomu, že večer nesvítí světlo na schodišti, se paní bála chodit ven.

16 Letáčky s kontakty na IZS  Rozdáváme zdarma letáčky nejen pro samotné účastníky  Byly rozdány i lidem, kteří se přímo kurzu neúčastnili (pro nemoc, zdravotní důvody), přátelům i sousedům.  Samolepy oceňují i zástupci mladší generace, neboť i oni využívají telefonní čísla na IZS a jejich připomenutí jim samotným i dětem považují za velmi vhodné.

17 4 setkání = 43 aktivních účastníků  Osloveni byli senioři z klubů důchodců, klienti penzionů pro seniory  Montáž bezpečnostních prvků prováděl zdarma a po předchozí domluvě zaměstnanec MÚ Litvínov ve všech částech našeho města – v Janově, Hamru, v centru Litvínova, na Koldůmu i na Osadě, v klidných i rušných čtvrtích  Navštívili jsme seniory v penzionech, v panelákových bytech i rodinných domech, v přízemních bytech, v málo obydlených vchodech, v domech s problémovými nájemníky  Mezi oslovenými lidmi byli zdravotně postižení, nevidomí, vozíčkáři, osamělé ženy i seniorské páry

18 Obrazový přehled – výuka sebeobrany


Stáhnout ppt "Senior v bezpečí. Senior v bezpečí 2012 V rámci Městského projektu prevence kriminality na rok 2012 byly přiznány městu Litvínovu finanční prostředky."

Podobné prezentace


Reklamy Google